Eccer volt, hol nem volt... (beszélgetés)
Szép napot kívánok!
Szépséges, szikrázó napsütésre ébredtünk!
És még munkát is kaptam, úgyhogy pucolok is innen.
Kellemes délutánt kívánok mindenkinek. :-D
Szevasztok, szép napot mindenkinek!
Itt ma süt a nap, úgy néz ki, elvonult a tegnapi szürke-esős idő, és ma lehet örülni!
Ma kimostam a hűtőt jó alaposan, vissza is kapcsoltam már, és örömében olyan halkan működik a lelkem Odüsszeusz, hogy alig hallani!
Azért ez a neve, mert Nagykanizsáról került hozzám, több megállóval menet közben. Bűne nem volt, csak az új és nagyobb hűtő szorította ki a régi lakásából, és amikor az én hűtőm elromlott, örömmel ajánlották fel.
Azóta is boldogan működik, egyes fokozaton is kifogástalanul hűt. :-D
Kisebb testvére Anyu házában van, jelenleg üzemen kívül. Majd nyáron, ha a fiam és barátai ott akarnak tanyázni, netán a fiam akar ott lakni, majd bekapcsolják.
Most már keleget a kenyerem, egy morzsányi sincs már az előzőből. Más a liszt, és friss az élesztő, hát lehet, hogy lepényke lesz? Ha igen, az sem baj!
Egy darab halfilé lesz a vacsorám, a hűtő-leolvasztás miatt ki kellett venni. Hajdinakásával fogom megenni, esetleg tejszínes kaporszósszal, a múlt héten is ízlett az ilyen!
Nohát, szegény hajadon fejed, majd' megázott! ♥
Még jó,hogy okosan a kapucnis kabát volt rajtad. :-D
Én sem áztam meg, mert egyelőre nem merem a lüke komondort itthon hagyni. A szembeasszonyka ment úgyis arra, és vásárolt nekem, őt pedig elláttam a jókora esernyőmmel, így ő sem ázott meg. Mire visszaért, már el is állt az eső, és utána már derültebb idő volt.
/-kor = 6-kor
Bocs!
Sziasztok!
Jelentem: itt is elkezdett esegetni az eső. /-kor kell tejért menni, akkor még nem esett. Kicsit elbeszélgettünk a tejesasszonnyal, s mire indultunk kifele, csöpörészett már. Fel kellett tenni a hajadon (ha-ha-ha-hajadon!) fejemre a kapucnit...
Köszönöm kérdésed, Guruljka, vagyogatok; tegnap jó nagyot kertészkedtem, most tűröm az izomlázat és a derékfájást. De "Majd elmúlnak a bajok" - meg különben is, Bagdi Bella it tudja: "Minden rendben..."
Szép estét, jó éjt! :-)
Köszi jól vagyok, a boltokat még d.e. körbejártam, akkor még csak lógott az eső lába!
Amikor már hazafelé jöttem, akkor kezdett esni!
De azóta esik tisztességgel, szerintem akinek nem kötelező, az ki sem dugja az orrát!
Igen, de azért itt nem annyira novemberi. És már el is állt.
Persze hogy bevásárol az ember egy idősebbnek! Te jól vagy most a vásárlás után? Igyál jó meleg teát!
Esik az eső, novemberi idő, a házból senki nem kívánkozik kimenni!
Az első emeleten lakó idős hölgy látta d.e. hogy megyek a boltba, ott állt az ajtajában, kezében a kis bevásárló listájával, azt leste, kit tudna megkérni, hogy neki is vásároljon be.
Persze hogy megtettem neki!
Szóval ilyen idő van!!! :)))
Szép napot!
Itt esik az eső, és azt kell mondjam, most kell is. Hideg nincs, itt minden rendben.
Hahóóó, Csemárka! Nálatok minden rendben?
Jó reggelt!
Hogy aludtatok, hogy ébredtetek?
Minden oké???
Most már tényleg megyek aludni, jóllakattam a négylábúakat is.
Két picike cica nem élte túl az első 24 órát, de a megmaradt kettő egészségesen sivalkodik és jól mocorog. Az anyamacskát több, mint 12 óra után én vettem ki a dobozból, hogy elvégezze a dolgát, enni a dobozban evett csak.
Ma már kijön enni és kicsit pihenni, mert a picik pár percet már nyugton tudnak lenni.
Kicsit csücsül a kisanya a többiek közt, de látom, a piciket figyeli, az első hangra már megy vissza. Nagyon kis ügyes.
Aranyos történet! :-D
Én a komondort könnydén meg tudom kötni, és most tudja: Jön Zoli, hozza a kaját!
Seemmi mást nem csinál ennyire könynedén, de a Gyere, megkötlek számára kellemesen végződik.
Régen a férjemet várhatta ilyenkor, most az állatkajás emberke érkeztét.
Vagy a fabrikettet, de minden esetben amint lehet, elengedem, így szépen odajön és hagyja megkötni magát.
Valami szédületes hallásuk van, a mi tacsink akár 20 motor hangja közül kiválasztotta, melyik a mienk, és akkor kell a kapuhoz rohanni!!!
Apósom kerékpárral közlekedett, de amikor már befordult az utcára, a kutya jelezte, anyósom már melegítette is a vacsorát!!!
Amikor viszont azzal szórakoztatta magát, hogy aláült a vén diófának, és a gyülekező verebeket ugatta, hiába szóltam neki, hogy hagyja már abba, rám se hederített. Amíg... egy alkalommal én is elkezdtem "ugatni", ekkor rámnézett, a szemeiben a lesulytó vélemény az ugatás-tudományommal kapcsolatban, ... attól kezdve nem ugatta a verebeket! :))))
Én úgy tapasztalom, a tévé zajait, hangjait valahogy nem is érzékelik.
Pedig hallják. Az előző komondor fontos dolga volt jelezni, ha jön a "zenélős kocsi", mert néha vártam és számítottam rá, viszont esetleg nem hallottam meg, és elpasszoltam. Hát ahogy egyszer a hangra elvonyította magát, nagyon megdicsértem, utána már ezt tette fontos dolgává, és (a biztonság kedvéért minden beszélős vagy hangjelzéssel közeledő kocsit is) megbízhatóan jelzett.
Történt hogy egyszer egy tévériport során, a háttérben hallatszott a zenélős kocsit hangja. Szegény komondor kirohant, hogy hogy a csudába késte el...majd megint be, hogy akkor hol is van?
Vigasztaltuk, hogy nem késte le, és okos. Próbáltuk megértetni, hogy a tévéből jött a hang.
Onnantól fogva még jobban figyelt.
Beteg volt, és a halála előtti órákban, ha nagyon halkan is, de akkor is szólt, mert jött a kocsi...
Ez a kis nyavalyás fiatal meg nem jelzi, de már próbálgatom rá tanítani.
Mondjuk szoba-tiszta volt. Éjjel ha ki kellett neki menni, odaállt az ágyunk mellé, megrázta a fejét, a nagy füleit addig csattogtatta, míg fel nem ébredtünk rá! :)))
Kiengedtük, amikor elvégezte a dolgát, azt megvártuk, jött vissza, és mindenki aludt tovább!
Velünk együtt nézte a tv-t, és egy idő után már azt is tudta, mikor csöngetnek nálunk (és rohanni kell a kapuhoz!!), és mikor a tv-ben a filmben, és maradt nyugodtan a helyén! Oltári okosak tudnak lenni!
A kutyák nálam sem jönnek fel semmire.
A cicáknak is tiltott pár terület. Ők nem mindent tartanak be, de vannak óvintézkedésem persze.
A kályha mellett elég a nejlonzsák, amiben a fabrikett van, de kedvenc fekvőhelye, szivacsa van mindkettőnek.
Masszívabb és vastagabb fekvő-anyag szétcincálva végezte, ezt könnyebb pótolni. :-D
Nincs ezzel semmi gond, mindenki másképp csinálja! :)))
Amikor kertes házban laktam, volt egy tacskónk, ő is akkor jött ki-be, amikor akart. És ha akart bent aludt a lakásban, ha kint, akkor a kinti házában.
Akkor volt divat a subapárna, suba faliszőnyeg stb. Két nagy párnát szétbontottam, csináltam neki egy nagyot, az volt a benti "ágya" a kályha mellett. :)))
Mondjuk az nem volt neki megengedve, hogy a székre-fotelra-rökire feljöjjön, volt szőnyeg, stb. stb.
De hát nem vagyunk egyformák!