Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Eccer volt, hol nem volt... fórum

Eccer volt, hol nem volt... (beszélgetés)

8093. Guruljka
2015. máj. 11. 01:45
Én is jó éjszakát kívánok, aludjatok jól!
8092. csemár
2015. máj. 10. 20:12
Szép estét, jó éjt!
2015. máj. 10. 18:19
Szép estét kívánok Mindenkinek!
2015. máj. 10. 07:06

Szevasztok!

Jó reggelt, szép napot mindenkinek!

8089. Guruljka
2015. máj. 10. 05:25
Jó reggelt kívánok, békés vasárnapot!
8088. Guruljka
2015. máj. 9. 15:48

Szép napot kívánok én is!

Bekukkantottam. A fiam Pesten tölti a két egymás utáni, ráadásul hétvégi szabadnapját. Régen találkozott már a barátaival. Nagyon befogva érzi magát, megerőltető és kemény a 4 műszak, ugyanakkor kevés a fizetés. A papírt már kézhez kapták, a levonások után bizony még 70 ezer sem marad. Hát legalább legyen kis kikapcsolódása.

Én ma nem utazom, de már két dolgozatot is megírtam és elküldtem az egyetemre. Most egy prezentáción dolgozom, ami szintén vizsgadarab, és keddi határidővel fordítást is kaptam.

De még el kell mennem bevásárolni is. Magamért kevésbé, de a kutya-macska eledel kifogyott.

2015. máj. 9. 10:37

Szervusztok!

Szép napot mindenkinek!

8086. csemár
2015. máj. 9. 09:03
Szép napot kívánok!
8085. csemár
2015. máj. 8. 06:26

Jó reggelt, szép napot, napokat!

(Vasárnap estig nem leszek.)

8084. Guruljka
2015. máj. 7. 21:18

Csemár Kedves, ha Dóri baba a képekért van oda, akkor a belőlem eddig tökéletesen hiányzó képzőművészeti tehetséget képviseli.

De ha a könyvben van öröme, akkor hajrá... :D

Jó éjt, szép álmokat kívánok!

8083. csemár
2015. máj. 7. 18:59
Száp estét, jó éjt!
8082. csemár
2015. máj. 7. 06:47

Jó reggelt!

Guruljka, kedves! Jó olvasni, amit a kisunokádról írsz! Nem tudom, felétek ismeretes-e az a régi szokás, hogy a kisbabák elé odatesznek különböző tárgyakat: pénzt, valamilyen szerszámot (pl. egy fakanalat, ha kislány), könyvet, és amelyik után nyúl, abból következtetést von le a család... Dórinál erre, a jelek szerint, nincs már szükség, ő már választott!

Szép napot mindannyiunknak!

8081. csemár
2015. máj. 6. 19:32
Szép estét, jó éjt!
2015. máj. 6. 17:44

Szép napot kívánok!

Nálunk is gyönyörű, napsütéses idő van. Szinte itt a nyár. Végre egy kicsit csökkent a nyomás a munkahelyen, ma egészen tűrhető időben hazaértem.

Kedves Guruljka! Dóri baba nem véletlenül hasonlít rád ennyire. Hiszen tudjuk, hogy semmi sem történik

véletlenül.

8079. Guruljka
2015. máj. 6. 15:46

Szép napot kívánok!

Itt hétágra sütik a Pocska, jó meleg is van. A cicák itt-ott elnyúlva élvezik, csak néha mennek odébb, kicsit árnyékosabb helyre.

Két apró cica is van, nekik készítettem "járókát" a verandán. Nyugtalanok voltak, jajgattak és mászkáltak fel-le. Fecskendőből megitattam mindkettőt tiszta, állott vízzel, azóta boldogan elfeküdve alszanak, és az anyukájuknak is nyugta van, ő is ott pihen a járókában. Hát szomjasak voltak ők is! Fogytán az anyatej, szomjúság ellen már nem elég...

Jaj képzeljétek, kiderült, hogy Dóri baba unokám döbbenetesen hasonlít rám. A lányom nem is nagyon emlékszik babakori képemre, én pedig éppen szkennelni nem tudok, de majd megoldom.

Az lett a gyanús, hogy könyvet lapoz, már ahogy egy 4 és fél hónapos tud, teli tenyérrel... mert örül az újabb képnek, amit láthat.

Először egy CD-tokot forgatott és nézegette, a könyvnek nagyon megörült.

Hogy a lányom mit tett, hogy engem duplán is megkapott? :D

8078. csemár
2015. máj. 6. 07:12
Jó reggelt, szép napot!
8077. csemár (válaszként erre: 8075. - E55bdb2164)
2015. máj. 6. 07:12
Köszönöm, kedves Mária, igyekszem!
8076. Guruljka
2015. máj. 5. 21:12

Igen, ezért is aggódtam. A macskaféléknek (úgy általában)a nyála erősen fertőzésveszélyes.

Azért ajánlott azonnal fertőtleníteni és a továbbiakban is figyelni.

2015. máj. 5. 20:59

Szép estét kívánok Mindenkinek!

Kedves Csemár! Megdöbbenve olvastam, hogy ennyire durva következményei lettek a macskaharapásnak. Kívánom, hogy néhány napon belül már csak egy rossz

emlék legyen az egész. Jobbulást!!!

8074. Guruljka
2015. máj. 5. 20:47

Az 1) és 2) pontokbéli személyek tudása számomra megnyugtató.

A macska ha előkerül is, inkább letagadandó, mert egy macska miatt nem vacakolnak karanténnal. A veszettség az agyvelőből mutatható ki...

Nem a veszettség miatt, inkább bakteriálisan aggódom, de megnyugodtam. :D

8073. csemár (válaszként erre: 8072. - Guruljka)
2015. máj. 5. 19:01

Szia, Guruljka!

Ne aggódjál, kérlek! :-) Ma látta kezem: 1) egy állatorvos; 2) két gyógyszerész; 3) egy homeopatológus; 4) a kezelőorvosom. Ez utóbbi a) fölírt antibiotikumot; b) tetanuszoltást; c) elküldött a Pasteaur Intézetbe (lehetőleg vigyem a macskát is!). Megkértem, hogy - saját felelősségemre - a b) és c) pontokkal várjunk még pár napot. (A macska különben is ismeretlen helyre távozott, miután kiszedtem Pocak szájából.)

Ma egyébként mintha már kevésbé lenne veres a gyulladásos kézfejem, de azért még elkel rá a hideg borogatás...

Jó tanulást kívánok, a rakott krumplihoz pedig jó étvágyat!

Mindannyiunknak: szép estét, jó éjt!

8072. Guruljka
2015. máj. 5. 17:53

Szép napot kívánok!

Nálunk finom meleg idő van. A fiam nyári holmiban ment a boltba.

Rakott krumpli lesz vacsorára, utána éjszakás műszakja lesz. Még megfő a krumpli időben.

Csemár, drukkolok, mi mást tehetnék? És aggódom is, de az magánügy... :D

Rengeteg írnivaló beadandóm van, szerencsére a naptár figyelmeztetett. Jó vétel volt ez a kis olcsó asztali naptár, beleírogatni való.

A kézzel írt vázlat alapján majd gépen fogom írni, mert akkor el is tudom küldeni a tanárnőnek, ha bármi miatt nem tudok menni szombaton. Úgyhogy ha nem köszönnék be, akkor tanulok.

2015. máj. 5. 07:10

Szevasztok!

Jó reggelt, szép napot kívánok mindenkinek!

8070. csemár
2015. máj. 5. 04:49

Jó reggelt, sziasztok!

Köszönöm aggódó, törődő, vigasztaló szavaitokat, Lányok!

Tegnapra (minden elővigyázatosság ellenére - úgymint: alaposan kimostam a sebeket még frissiben, fertőtlenítettem is azonnal, óvom minden nedvességtől, gyógyszerezem lokálisan is, "globálisan" is, "bevetettem" még az útifű levelét is a Nebacetin por mellett) tegnapra csúnyán bedagadt, bepirosodott némelyik sérülés. (És van belőlük egynehány, sajnos...!) Ma reggelre valamivel jobban fest a kézfelejem, asszem, túl vagyok a nehezén.

Szurkoljatok, kérlek, hogy tényleg úgy legyen!

Szép napot mindenkinek, aki erre jár!

8069. Guruljka
2015. máj. 4. 19:20

Na már megint csak kotyogok...

Szép estét kívánok minden kedves errejárónak!!!

8068. Guruljka
2015. máj. 4. 19:18

Nahát, nem köszöntem. Bocsánat! (Annyira mondtam a fertőtlenítést.)

A körömvirág kenőcs jó, ha kicsit már behegedt a seb. Csemárunk viszont nagyon is jól ismeri a gyógyfüveket, fogja tudni! :D

8067. Guruljka
2015. máj. 4. 19:16

Én az ecet fertőtlenítő hatásáról nem vagyok meggyőződve. Persze gyerekkorunkban még a jódon kívül nemigen volt más, kéznél pedig inkább az ecet volt tényleg.

Én egy ideje tartok itthon erős, de nem csípő fertőtlenítőt. Nem volt olcsó, de egy litereset vettem belőle, és ha valakinek szüksége van rá, adok szívesen egy kis üvegnyit. Ebben jobban bízom.

(Octenisept a neve.)

Néha engem is megmar saját macskám, és amikor nem fertőtlenítettem, volt is belőle ronda fertőzés, amit végül orvosnak kellett kezelnie. Azóta azt is fertőtlenítem, ami alig látszik.

2015. máj. 4. 07:08

Bocsánat!

Elfelejtettem köszönni!

Szevasztok, jó reggelt, szép napot kívánok mindenkinek!

8065. 12d083b51b (válaszként erre: 8062. - Csemár)
2015. máj. 4. 07:07

A macska karmolás-harapás valóban nagyon csúnyán el tud fertőződni, és sajnos nagyon lassan gyógyul. Még igen-igen kislány koromban volt macskánk, ha jól emlékszem, szükség esetén édesanyám egy kis ecetes vattával törölte át, azzal fertőtlenítette. De gondolom hatásosabb, ha van esetleg egy kis pálinka, és azzal teszed/tedd meg!!!

És bekötve, ha van, körömvirágkrémmel kenegetve, az segíti a varosodást.

Gyógyulj meg mielőbb! Puszi!

8064. csemár
2015. máj. 4. 06:42

Jó reggelt!

Kedves Guruljka! Rendben lesz, remélem...

Szép napot!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook