Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » E betű mentes kaják fórum

E betű mentes kaják (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
15. k.tünde78 (válaszként erre: 13. - 036bf4cfe4)
2009. febr. 14. 20:25

Most ezt ugye nem gondoltad komolyan??????

Szerinted anyáink apáink,hogyan főztek mikor még E-k a világon sem vóltak????

14. k.tünde78 (válaszként erre: 9. - Borbelya)
2009. febr. 14. 20:23

itt is és ott is.ha reggelre kell gépben.

ha nincs időhöz kötve sütőben.

13. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 4. - Darcy73)
2009. febr. 14. 20:22
Nem zavar hogy az E betük nélkül nem lehet ételt készíteni? Vagy te tudsz? Te semilyen fűszert nem használsz? Te élesztő és sütőpor nélkül sütsz?
12. borbelya (válaszként erre: 10. - Darcy73)
2009. febr. 14. 20:20

Szívesen!


De most találtam mégegyet, egy kedves fórumos ismerősömtől csentem:


1 kg csirkemáj,sziv nélkül,vagy 1 kg sertésmáj

20-30 dkg szalonna apró kockára vágva

2 nagy fej vörös hagyma apróra vágva

4 főtt tojás

30 dkg zsir

A szalonnát kisütjük,és megpároljuk rajta a hagymát.Rádobjuk a csirkemájat,és megsütjük. Kétszer ledaráljuk a főtt tojást is hozzáadva.Müanyag tálba rakjuk,és hütőben tartjuk.Tálalásnál sózzuk borsozzuk izlés szerint.

2009. febr. 14. 20:18
Örülök hogy kitaláltad ezt a fórumtémát, remélem sok ötletet tudunk összegyűjteni:)
10. Darcy73 (válaszként erre: 8. - Borbelya)
2009. febr. 14. 20:18
Ez jól hangzik!!Köszönöm!
9. borbelya (válaszként erre: 7. - K.tünde78)
2009. febr. 14. 20:18
Sütőben vagy gépben?
8. borbelya (válaszként erre: 5. - Darcy73)
2009. febr. 14. 20:17

Igazából májpástétomnak hívják, és ne lepődj meg egész más íze van mint a boltinak, csak éppen adalékanyagmentes:


5 dkg margarinon üvegesre párolok 1 közepes fej apróra vágott vöröshagymát, rádobok 1/2 kg csirkemájat, amit összekockáztam. Jól megsütöm, majorannával, (olykor kakukkfűvel) borssal ízesítem. Ha kész, hagyom kihűlni, aztán sózom, 2x átdarálom, végül pedig további 15 dkg margarinnal jól kikeverem. Kb. 1 hétig eláll a hűtőben.

7. k.tünde78 (válaszként erre: 4. - Darcy73)
2009. febr. 14. 20:15
alapból nem veszek olyat amit ők nem ehetnek,mert így kiküszöbölöm a kisértést.ha én mást ennék mint ők,akkór joggal tennék le azt amit nekik szántam és joggal kérnének az enyémből.ez a legtisztább.álltalában kenyeret is én sütök,mert a boltiban szintén E van.
6. borbelya (válaszként erre: 4. - Darcy73)
2009. febr. 14. 20:15

Szerintem az adalékanyagok sajos már szinte kikerülhetetlenek!

Van egy jó könyv a tudatos vásárlásról, ez is egyébként a címe. Nemrég jelent meg.

5. Darcy73 (válaszként erre: 3. - Borbelya)
2009. febr. 14. 20:13
És hogy készíted a májkrémet???
4. Darcy73 (válaszként erre: 2. - K.tünde78)
2009. febr. 14. 20:12
De azért azt amit Te eszel és nem a gyerkőcök,azt is figyeled?Mert ettől a sok hülye adaléktól előbb-utóbb mindenkinek lesz vmi baja...
3. borbelya (válaszként erre: 1. - Darcy73)
2009. febr. 14. 20:10

Én mindenképpen, minden esetben megnézem! De nem mindegyik E anyag káros.

Alapvetően arra törekszem, hogy amit lehet itthon állítsam elő pl: májkrém, kenyér, stb.

2009. febr. 14. 20:10
Én megnézem,mert mindkét gyerkőc allergiás egy csomó E-re
2009. febr. 14. 20:08
Eddig sem nagyon vettem olyasmit amiben sok gyanús "e" betűs vmi szerepelt,de egy komoly betegségből gyógyulóban,még jobban megnézem mit eszem.A felvágottakat pl.teljesen száműztem.De mivel a családom minden tagja imádja a kenőmájast ill. májkrémet,szeretnék kérni mindenkit aki tud jó kis házi "májas-krémes" receptet az írjon!Köszönöm!Ill. kiváncsi lennék,más hogy van ezekkel a dolgokkal?Megnézitek mit is tartalmaz az a vmi amit a kosaratokba tesztek?
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook