Dolgozzuk fel a császármetszést együtt (beszélgetés)
Sziasztok!
Mindkét gyermekem császárral született. A lányomnál a műtétet 17 órányi vajúdás, 1,5cm-s tágulással előzött meg, a kisfiam, pedig már belekakilt a vízbe, így vele meg azért mentünk a műtőbe. Semmilyen tüske nem maradt bennem emiatt. Én annak örülök, hogy teherbe tudtam esni, és egészségesek a gyerekeim. Valakinek nem adatik meg egyik sem:(
1x az egyik barátnőm kérdezte, hogy nem hiányzik az az érzés amit természetes sülésnél élnek át a nők. Azt válaszoltam neki, hogy mivel nem éltem át a természetes szülés élményét, így nem is hiányozhat az az érzés, mert nem ismerem.
szerintem emiatt ne legyen bennem tüske, pont azért, mivel mindent megtettél. Én is 4100 gr-os fiút szültem elsőre simán, ezért császároztak már a másodiknál (ill. még azért is, mert nem fordult meg a kis lustika). Pedig ő "csak" 3700 gr lett:)
Nem mindenkinek egyforma a csontozata (medence csonton is múlik sok minden)
Nem értem ezt a tüske dolgot!
Ha mondjuk csak 100-150 évvel ezelőtt szültél volna, nem biztos, hogy túléled Te vagy a gyerek!
Na az tüske lenne a férjednek is meg neked is vagy a gyereketeknek!
Ezt a tüskét én sem értem.
???
Szia!
Nekem szerencsém volt, kipróbálhattam ezt is, azt is. A császárt epidurális érzéstelenítéssel csináltam végig, nem akartam, hogy altassanak, így már műtét közben láthattam a lányomat. Bennem így semmi tüske nem maradt. Elfelejteni persze nem lehet, a 13 öltés mindig eszembe juttatja. :)
Nem értem mi ezzel a probléma, elmesélnéd?
Nekem az első fiam simán jött, a második lett császáros. De én a császár után hamarabb helyrejöttem, mint a sima szülés után, így nekem amiatt volt tüském:))
Ahány ember, annyi féle.
Szia!
3-szor szültem császárral.Egy kis tüske nincs bennem emiatt,nekem a gyerekek voltak a fontosak,nem maga a szülés élménye vagy nem élménye.Én úgy fogom fel,hogy a gyerek császárral szülve is és simán szülve is gyerek:)