Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Disznósajt (bendő nélkül) recept

Disznósajt (bendő nélkül) recept

A Disznósajt (bendő nélkül) hozzávalói:
1 sertésfej
2 db sertésnyelv
l db sertéscsülök
5 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál majoránna
1 mokkáskanál őrölt bors
1 csapott evőkanál pirospaprika



A Disznósajt (bendő nélkül) elkészítési módja:
Sós vízben puhára főzzük a húsokat, majd lecsontozzuk, kisebb darabokra vágjuk. A húsléből kiveszünk 1,5 dl-t és felfőzzük benne a fokhagymát, s a többi fűszerrel együtt a húshoz adjuk. Megkóstoljuk, ízlés szerint megsózzuk, - ügyelve arra, hogy a hús sós lében főtt. A masszát a hús levével lazítjuk, csak annyira, hogy ne legyen túl száraz. Henger alakú mindkét végén kivágott nagyobb konzervdobozt függőlegesen tányérra állítunk, és belenyomkodjuk a húst. Fóliával szorosan lezárjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap (vízszintesen) meleg vizes csap alá tartjuk, de csak annyi időre, hogy ki lehessen nyomni a kész disznósajtot.


Kategória: Húsételek receptjei


A disznósajt (bendő nélkül) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook