Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Házi disznósajt (saját termék) recept

Házi disznósajt (saját termék) recept

A Házi disznósajt (saját termék) hozzávalói:
3-6 db sertésnyelv +
3 db fél sertésfej +
2 kg maradék sertéshús (nyesedék) +
1-1,5 kg sertésbőr +
30 dkg fokhagyma +
20 dkg őrölt pirospaprika +
20 dkg őrölt fekete bors +
6-7 db sertéshólyag vagy gyomor +


A Házi disznósajt (saját termék) elkészítési módja:
A fejeket, húsokat megabáljuk. Ha kész, kiszedjük, lehűtjük. A nyelveket, füleket, kevés húst csíkokra vágjuk. A többit nagy lyukú rostával ledaráljuk. A fokhagymát ledaráljuk, vízzel felöntjük, hogy ellepje. Ezt ráöntjük a töltelékre és fűszerezzük. Nagyon alaposan összegyúrjuk. Megízleljük és pótoljuk a fűszereket, ha szükséges. Kitöltjük, bográcsban kifőzzük. Kb 1-1,5 óra. Népi szokás: AHÁNY KILÓ, ANNYI IDEIG. Tehát a kilós hólyagokat és a kb 2 kilós gyomrokat külön-külön főzzük. Súlyozzuk le egy deszkára tett kővel a sajtokat, és szurkáljuk meg tűvel sok helyen 20 percenként 3 x hogy a felesleges zsiradék távozzon a kitöltött hólyagokból. Fagyasztóba téve, vagy füstölve is fogyasztható.


Kategória: Húsételek receptjei


A házi disznósajt (saját termék) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook