Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Vendégváró színes pástétom recept

Vendégváró színes pástétom recept

A Vendégváró színes pástétom hozzávalói:
40 dkg marhacomb v. fehérpecsenye
1 db csirkemell
2 db csirkemáj
2 fej vöröshagyma
sertészsír
vaj
hagyma
2 késhegynyi őrölt bors
1/2 db piros kaliforniai paprika
10 dkg zöldborsó
4 db főtt tojás
sós fűszerkeverék



A Vendégváró színes pástétom elkészítési módja:
Mindkét hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, külön-külön megdinszteljük: az egyiket a zsíron, másikat a vajon, de mindkettőt pici sóval, hogy könnyebben fonnyadjon. A zöldborsót - lehet mirelit - sós vízben megfőzzük, a paprikát ici-pici kockákra vágjuk. A marhahúst felkockázzuk és a zsíros hagymához adva vízzel puhára főzzük, a feldarabolt májjal, késhegynyi őrölt borssal, fűszerkeverékkel még további 10 percig főzzük. A vajas hagymán a kis kockákra vágott csirkemellet főzzük puhára, szintén őrölt borssal, fűszerkeverékkel ízesítve. Mindkét húsfélét külön külön 2-2 db főtt tojással együtt ledaráljuk. A sötétebb masszát szilikonos sütőpapíron szép egyenletes téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 1 cm vastagra. Megszórjuk a zöldborsóval és a kaliforniai paprikával, egyenletesen rákenjük a világos masszát és rolni szerűen feltekerjük, a sütőpapírral szorosan betekerve egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap 1,5 cm széles szeletekre vágva elhelyezzük a hidegtálon.

A massza ne legyen túl lágy, ne legyen túl száraz, - kenhető állagúnak kell lennie.
Sötét masszaként felhasználhatjuk a maradék húsvéti sonkát, azzal is nagyon finom.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A vendégváró színes pástétom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook