Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Diabetikus málna torta recept

Diabetikus málna torta recept

A Diabetikus málna torta hozzávalói:
2 tojás

2 evőkanál langyos víz

25 g gyümölcscukor

folyékony édesítőszer

30g finom liszt

30 g keményítő

½ teáskanál sütőpor

840g málna

1 csomag piros tortazselépor

citromlé

¼ Liter víz

zsiradék a kikenéshez


A Diabetikus málna torta elkészítési módja:
A sütőformát zsiradékkal kikenjük, vagy sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 170 celziuszra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a vízzel kemény habbá verjük. Verés közben a gyümölcscukrot lassan hozzáadagoljuk. A tojás sárgáját és a folyékony édesítőszert is hozzáadjuk. A lisztet az étkezési keményítőt és a sütőport összekeverjük és óvatosan a habhoz adagoljuk. A tésztamasszát a sütőformába öntjük és kb 20-25 percig sütjük, míg a teteje is megbarnul. Hagyjuk kihűlni. A tetejét egyenletesen megrakjuk málnával. A torta-zseléport a citromlével és a vízzel forraljuk össze és vonjuk be vele a málnatortát. A tortából körülbelül 10 szeletet vághatunk.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A diabetikus málna torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook