Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Diabetikus fincsi selymes citromtorta recept

Diabetikus fincsi selymes citromtorta recept

A Diabetikus fincsi selymes citromtorta hozzávalói:
5 db tojás,

10 dkg liszt,

10 dkg Glukonon,

fél csomag sütőpor.

Töltelék:

40 dkg vaj,
20 dkg Glukonon,
1 citrom leve és reszelt héja.
Díszítés:

2 db citrom,
1 csomag tortazselé,
diabetikus csokoládéreszelék.


A Diabetikus fincsi selymes citromtorta elkészítési módja:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásfehérjét a Glukonon felével kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a Glukonon másik felével habosra kevert tojássárgáját. Fakanállal óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, és tortakarikában kisütjük. A krémhez a Glukonont 4 centiliter vízben cukorszirup-sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a szirupot, majd belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. A kihűlt tortalapot három egyenlő részre vágjuk, megkenjük citromkrémmel úgy, hogy a torta oldalára és tetejére is maradjon. A karikákra vágott citromszeleteket a torta tetejére, a csokireszeléket az oldalára tesszük díszként.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A diabetikus fincsi selymes citromtorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook