Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Dévény-torna és TSMT fórum

Dévény-torna és TSMT (beszélgetős fórum)


2013. jún. 7. 22:22

Szia!

Mi 6 hetes kora óta (8 hónapos lesz) járunk a fiammal Dévény tornára heti 2 alkalommal. Ő nagyon nagy súllyal született és nem fért el a hasamban rendesen emiatt vannak problémái. (Nem megfelelően mozgatja a nyakát, törzse kicsit el van tekeredve, az egyik odlala gyengébb...)

Nagyon sokat köszönhetünk már most ennek a módszernek, 6 hónaposan kezdett el forogni, az elmúlt héten kezdett kúszni és imád mozogni! Azt, hoyg meddig kell járnunk ne mtudni, a gyógytornász sem tudja, de szerintem még sokáig... De nyugodt vagyok, mert tudom jó kezekben van!

10. R75
2013. jún. 7. 14:32

:) hmmm.. de régen is volt... mennyire aggódtam miatta is, aztán kiderült, hogy vele nincs is semmilyen mozgás gond, pedig ő a 36hétre született.. aztán megszültem a fiam 39.hétre, nem is gondoltam semmi rosszabbra fél évig, aztán tessék mégis vele kell Dévényre járni :)

Fura az élet...


Jó babavárást és kitartást a pár naphoz még!!! Könnyű szülést kívánok!!!!

2013. jún. 7. 14:10
Most olvastam el a kislányod születését. Fellelkesített..napokon belül szülök, és én a rettegős fajta vagyok
8. R75
2013. jún. 7. 14:04

Hát igen, azt észrevettem, hogy mindenki csak legyint. Nálunk Vácon nem utasítják el a Dévény módszert, csak inkább azt látom, hogy sokan sok esetben inkább hókuszpókusznak tartja.


A dévényesünk nagyon profi (szerencsére), még a pesti (magán) neurológus is megdícsérte, mert elég jó és részletes jellemzést adott a fiamról. Ha B. elkezd mászni, akkor ott a dolgunk véget ér, de TSMT-zni kell még... IGen, sokszor fárasztónak érzem a TSMT-t, de tudom, hogy muszáj, ráadásul nagyrészt egyedül tudom csak csinálni vele, mivel a férjem később ér haza, akkor már nem kínoznám feladatokkal..


Dévényen amúgy van sírás igen, bár ezt már megszoktam, de a TSMT-t szívesen csinálja, talán a gördeszkás feladatok nem a kedvencei, mivel nagyon kemény ugye, nem szeret rajta feküdni.


Köszönöm a hozzászólásokat!

2013. jún. 7. 13:49

Szia, az én kisfiam, koraszülôtt iker, 5 hónaposan kezdtük Dévényt, mindenféle egyéb terápiával együtt. 23 hónaposan még nem járt, akkor kezdtünk TSMT-t is, a Dévény addig is folyamatos volt, csak sajnos elköltöztünk 100 km-t, és akihez az új helyen elkezdtünk járni, nem volt a helyzet magaslatán. Ősszel lecseréltük fél év kínlódás után, plusz bejött a TSMT, és értelmi fejlesztésben egy konduktor, 5 hét alatt lábra állították, elindult a gyerek, most már megindult a beszéd is.. Nagyon kekecnek kell lenni ahhoz, hogy egy átlag 2 év 4 hónapos és az enyém között különbséget találjon valaki...Egyébként van még egy kis különbség, de ez még természetes, hisz Ő csak 4 hónapja tud járni, míg más ennyi idős gyerek már kb másfél éve....


Engem mindenki hülyének nézett, hogy hordtam/hordom fejlesztésre, tornára. Utálom azokat a tekinteteket, amikből azt lehet kiovasni, hogy totál idióta agyok, nincsen neki semmi baja...Persze hogy nincs, mostmár, de nagyon sokat szenvedtünk ezért, a gyerek is, mi is... Most heti 6 fejlesztésre hordom, illetve itthon is 1,5-2 órát foglakozok vele célirányosan..


Rá még 22 hónaposan is azt mondták orvosok, védőnők, hogy csak lusta, koraszülöttt, később érik, majd kialakul, de nyilván ezt nem fogadtam el, hisz akkor az ugyanilyen korúak már mászókáról estek le, az enyém meg még egy lépést sem tud megtenni....


Ha majd a Dévényes azt mondja, hogy kész vagytok, mindenképp vidd el egy komplex felmérésre. Több helyen is csinálják az országban, igaz mind fizetős. Legjobb olyan helyre vinni, ami messzebb van hozzátok picit, hogy még véleten sem legyen érdekükben ráhúzni valamit, ami nincs is.... Én már ilyen paranoiás vagyok. Ezekben a dolgokban tényleg nem segít senki, magadnak kell utána menni, cirkuszolni ha kell..de Ti nagyon ügyesen csináljátok, hogy kezetekbe vettétetek a dolgot, és nem vártatok, míg már nagyon szemetszúró lesz a lemaradás.. csináljátok kitartóan, akkor is ha ellenkezik, ha keservesen sír, mert az Ő érdeke...


Az én kisfiam hihetetlenül szívós, és ebben biztosan ez is közrejátszott... Személy szerint a sírásoknál bizonytalanodtam el sokszor...annIra sajnáltam, de akkor ott volt az apja, aki nem hagyta, hogy feladjuk, tornáztatta Ő.

6. a81a1b9451 (válaszként erre: 5. - R75)
2013. jún. 7. 09:50
Igen, amig mi a kórházban voltunk a férjem látott egy interjút Dévény Annával, ami teljesen meggyőző volt. Rátapadt az ügyre, de ahol mi lakunk az orvosok hivatalosan teljesen elutasítóak a Dévény módszerrel kapcsolatban. Elég nehezen kaptunk segítséget, de addig mentünk, amíg sikerült. Ne számíts nagy segítségre, magadnak kell kitaposni az utat.
5. R75 (válaszként erre: 4. - A81a1b9451)
2013. jún. 6. 21:08
Ó, ez de jó!! Akkor ti is résen voltatok!!
4. a81a1b9451 (válaszként erre: 1. - R75)
2013. jún. 6. 20:20
Szia! A második gyerkőcöm koraszülött lett, sok más egyéb problémával megspékelve. Mi saját kútfőből 2,5 hónaposan már vittük Dévény tornára (mert az itteni orvosi gárda nagyon ellenzi a Dévény tornát. 1 éves koráig vittük, heti egy alkalommal, valamint itthol eleinte naponta 5-6- szor én is tornáztattam, ahogy a tornász megmutatta. Most 2 éves, teljesen egészséges és tökéletesen felzárkózott a korosztályához. Nálatok is minden rendben lesz, ne aggódj!
3. R75
2013. jún. 6. 20:10

Tök jó, hogy nálatok ezt ilyen hamar észrevették, úgy sajnálom, hogy mi nem tudtunk hamarabb menni, bár nyilván a 6hóval sem voltunk elkésve, de ha vki észrevette volna, hogy merev a fiam nyaka és kicsit féloldalasan tartja a fejét (ami gond), akkor mi is előrébb lennénk...

Hányszor jártok, heti 1x?

2013. jún. 6. 17:17

Szia! Mi Dévény tornára járunk a kisfiam 3,5 hós kora óta. Enyhe nyaki hypotoniával született, de hál'istennek most már egyre ügyesebb, és úgy néz ki utólérte magát.

Ő nem nagyon emelgette a fejét hason, illetve álatlában csak az egyik irányba fordította a buksiját, illetve hanyattfekvésből mikor felhúztuk eleinte nem emelte a fejét, most már mindent csinál. jövő héten lesz 5 hónapos, már forgolódik is, most már elvan hason is. Ez mind a dévénynek köszönhető, nekünk sokat segít a torna.

1. R75
2013. jún. 6. 16:52

Keresgéltem a fórumok közt, de csak nagyon régieket találtam, illetve csak olyat, ahol már nagyobb (3-4éves) gyerekekről van szó.

Az én fiam 10hónapos lesz és 6hónapos kora óta jár Dévény-tornára, TSMT-t pedig 8hónaptól kezdtük. Nem nagy problémával küzdünk, kicsit késett a mozgásfejlődése a fiamnak, nem forgott időben. Hasonló anyukákkal szeretnék társalogni, hogy picit támogassuk, erősítsük egymást, ha már a gyerekorvos és védőnő csak legyint az aggodalmamra, mert szerintük csak lusta és későn érő típus a fiam és csak paraanya vagyok. Na ettől a mondattól meg konkrétan falra mászok. Kinek mi a tapasztalata? Akik régebb óta járnak, de pici kor óta, azoknak van javulás a TSMT-től? Későbbiekben esetleg újra kell TSMT-zni, mármint 3-4éves korban?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook