Datolyagombóc recept

A Datolyagombóc hozzávalói:
1 tcs. kimagozott datolya apróra vágva,
3 ek. pirított mandula apróra vágva,
ízlés szerint egy kis forró víz vagy rum.


A Datolyagombóc elkészítési módja:
Erős villával törjük össze teljesen, és keverjük simára a datolyát. Adjunk hozzá 1 ek. forró vizet vagy rumot. Keverjük össze, fedjük le, és hagyjuk állni 1-2 óráig. Ezután rakjunk hozzá annyi pirított mandulát, hogy egy kissé keményebb masszát kapjunk. Készítsünk belőle gyűszű nagyságú gombócokat, és forgassuk meg a mandulában. Hagyjuk 1 óráig állni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A datolyagombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook