Dalmatorta recept

A Dalmatorta hozzávalói:
Tészta:
3 tojás
6 dkg cukor
6 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
2 dkg kakaó

Krém:
4 dl habtejszín
30 dkg fehér csokoládé

Díszítés:
3 dkg étcsokoládé
0,2 dl habtejszín


A Dalmatorta elkészítési módja:
A tojásokat verjük fel a cukorral, majd forgassuk bele a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. Vajazzunk, lisztezzünk ki egy csatos tortaformát és töltsük bele a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük, hagyjuk kihűlni. A krémhez verjük fel a tejszínt és szobahőmérsékleten hagyjuk állni 30 percig. A fehér csokit olvasszuk fel gőz felett és keverjünk hozzá a felvert tejszínhabból 3 evőkanálnyit, majd adagoljuk hozzá a többit is, dolgozzuk homogén eleggyé. Kenjük rá a tészta tetejére és tegyük hűtőbe dermedni. Az étcsokit is gőz felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a tejszínt. Töltsük egy nejlon zacskóba, vágjuk le a sarkát és nyomjunk különböző nagyságú pöttyöket a krémes torta tetejére. Ezután ismét tegyük hűtőbe dermedni, majd ezután szeletelhetjük.

(mindmegette.hu)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A dalmatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook