Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Csülök főzésben tudtok tanácsot adni? fórum

Csülök főzésben tudtok tanácsot adni? (tudásbázis kérdés)


13. Luli62
2009. jún. 26. 21:51
A csülök az egyetlen, amit sütés előtt lehet főzni... ha füstölt, akkor csak forró vízbe, mert akkor rögtön összekapja a rostjait, de ha azt akarom, pld. egy bablevesbe, hogy felhasználjam a levét is, akkor persze hidegbe teszem fel. A pékné tényleg egy nagyon finom étel, de azt is előfőzöm. Ilyenkor az alapfőszerek, só bors mellé nagyon finom, ha beledobtok egy babérlevelet is. Én az oldalast is babérlevéllel sütöm, a nagymamámtól tanultam, (persze, só bors, vöröshagymadarabokkal, és fokhagymagerezdekkel hintve. Ja, és nekem a libazsíír a mindenem. (kivéve az olaszos ételeknél, mert ott mindíg olivaolajat használok.
12. 5e76004fb5 (válaszként erre: 11. - Pihepuha)
2009. jún. 23. 09:44
Szívesen:)))Jó étvágyat!
2009. jún. 23. 09:38
Én viszont értlek, és köszi. Valahogy így gondoltam én is, csak a sorrendben nem voltam tisztában. Szerintem ma este csak előfözöm, és reggel fedő nélkül sütöm. Tényleg köszi.
2009. jún. 23. 09:30
A krumplit sózni kell.
2009. jún. 23. 09:29
Hát most összezavartál nem tudom, hogy mit szeretnél a csülökkel. A nyers csülköt ahogy mindtam elő párolnám a főző vízbe és készítenék egy csülök pékné módra nemű ételt. Flancos neve van, de egyszerű. A pékné a kemencébe betolt egy tepsit és együtt meg főzött mindent. A csülköt elő párolod, szét vágod és a krumplival hagymával megsütötd.
8. Pihepuha (válaszként erre: 5. - 5e76004fb5)
2009. jún. 23. 09:27
Köszönöm, a tanácsot!!!
2009. jún. 23. 09:13
Sajnos nem kaptam füstöltet, így tegnap pácoltam, sok sóval és fokhagymával.
2009. jún. 23. 09:11
Fontos, hogy sikerüljön, nagyon izgulok! Nem fog kiszáradni?
2009. jún. 23. 09:11
Ha a csülök házi pácolású nem árt, ha pár órát beáztatod, így nem lesz olyan sós. A főző vizébe semmi képpen se tegyél sót, mert az utolsó fél órában érezni az igazi ízét. A főző lét szokták ízesíteni babérlevéllel foghagymával, egész borssal és egész hagymával, így teszem fel főzni.
2009. jún. 23. 09:08

A csülök főzés legjobb módszere a kukta.

ha pedig idő hiányában szemvedsze, szerintem előző nap is elkészíthetetd.

2009. jún. 23. 09:07
Holnapra csülköt főznék, de már reggel vendégeim lesznek. Mikor kezdjem, ma este, vagy holnap kora reggel?
2009. jún. 23. 09:06
mi a kérdés?
2009. jún. 23. 09:05
Csülök főzésben tudtok tanácsot adni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook