Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csülkös körömpörkölt csípősen recept

Csülkös körömpörkölt csípősen recept

Elkészítési idő 220 perc

A Csülkös körömpörkölt csípősen hozzávalói:
2 darab sertésköröm, 1 db hátsó csülök, 3 evőkanál sertészsír, 3 db közepes vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 db közepes paradicsom, 2 db zöld-csípős paprika, 2 evőkanál őrölt édes-nemes paprika, 1 kávéskanál egész köménymag, só ízlés szerint.


A Csülkös körömpörkölt csípősen elkészítési módja:
A körmöket hosszában kettévágjuk, a csülköket kb. 3 centis darabokra fűrészeljük, illetve szeleteljük, majd alaposan megmossuk a húsokat. A nagy bográcsba zsírt teszünk, üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darabokra vágott körmöt és a csülköt is. Ezután tovább pirítjuk. Közben hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, megsózzuk és megszórjuk az őrölt paprikával, a köménnyel, majd aláöntünk egy kevés vizet. Átkeverése után annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje az egészet. Végül rádobjuk a csípős paprikákat egészben. Jól összekeverjük az egészet, majd fedő alatt lassú tűzön főzzük közel három órán át. Közben néha megmozgatjuk, megrázogatjuk de nem kevergetjük. Az elforrt levet pótoljuk és közben kóstolgatjuk is, hogy a fűszerezettsége megfelelő-e? Ha a pörkölt leve ízletes, ragacsos lett, a csontokról leválik a hús, a bőr, akkor elkészült. Friss kenyérrel, kovászos uborkával tálaljuk. Vörösbort illik hozzá.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , ápr. 20. 16:11
A csülkös körömpörkölt csípősen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook