Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csülkös-fokhagymás krumplileves recept

Csülkös-fokhagymás krumplileves recept

A Csülkös-fokhagymás krumplileves hozzávalói:
40 dkg főtt csülök
1 közepes fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
60 dkg krumpli
10 dkg sárgarépa
2 evőkanál olaj
2 dkg liszt
1 liter füstölt lé (lehet kockából is)
1 evőkanál vágott snidling
só.


A Csülkös-fokhagymás krumplileves elkészítési módja:
Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta az apró kockákra vágott hagymát, rátesszük a kockázott burgonyát meg répát. Kevergetve rövid ideig pirítjuk, megszórjuk liszttel, beletesszük a zúzott fokhagymát, jól elkeverjük, és amikor már habzik a liszt, beleöntjük a füstölt levet, szükség esetén megsózzuk, 20 percig kíméletesen főzzük. A csülköt falatnyi darabokra vágjuk, a levesbe tesszük, és még 10 percig főzzük. Snidlinggel megszórva tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A csülkös-fokhagymás krumplileves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook