Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Ízletes gulyásleves recept

Ízletes gulyásleves recept

Az Ízletes gulyásleves hozzávalói:
70 dkg marhahús - lábszár vagy lapocka
2 közepes méretű vöröshagyma
4-5 darab kisebb krumpli
4-5 közepes sárgarépa
2 fehérrépa
1 közepes fej zeller
1 teáskanálnyi őrölt kömény
1 tv paprika
1-2 közepes paradicsom
4-5 gerezd fokhagyma
1 evőkanálnyi pirospaprika
1 csokor friss petrezselyem
só, frissen őrölt bors
1-2 babérlevél
zsiradék


Az Ízletes gulyásleves elkészítési módja:
A húst tisztítsd meg jó alaposan, és vágd nagyjából egységes méretű kockákra, majd tedd félre. A zöldségeket tisztítsd meg, darabold fel, a hagymát kockákra, a többit ízlés és hangulat szerint. Vegyél elő egy szép nagy leveseslábast, tedd bele a zsiradékot - a legízesebb akkor lesz, ha sertészsírból készíted -, majd fonnyaszd meg rajta a hagymát. Amikor szép üveges, öntsd fel egy deci vízzel, és keverd hozzá a pirospaprikát. Ha elfőtt a víz, add hozzá a húst a kömény társaságában, és pirítsd fehéredésig. Ha elérte ezt az állapotot, akkor add hozzá a paprikát, a paradicsomot és a babérlevelet, majd fedd le, és hagyd főni. Amikor már nagyjából megpuhult a hús, akkor add hozzá a többi zöldséget, a fokhagyma és a petrezselyem kivételével, és annak függvényében, hogy mennyire szeretnél sűrű levest, két-három liter vízzel öntsd fel az egészet, és főzd így további 25-30 percig. Amikor ez letelt, reszeld bele a fokhagymát, darabold bele a petrezselymet, főzd fedő alatt további tíz percig, és már kész is vagy.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az Ízletes gulyásleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook