Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sonkatekercs fogyókúrázóknak recept

Sonkatekercs fogyókúrázóknak recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 87 kcal
Zsírtartalom 4,4
Szénhidráttartalom 5,1 gramm

A Sonkatekercs fogyókúrázóknak hozzávalói:
20 g gépsonka
25 g gombakrém (20 g laskagomba, 10 g kefir, 2 g vöröshagyma, petrezselyem, tengeri só – a hagymát és a gombát teflonedényben, saját levében megpároljuk, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük, kefirrel kikeverjük)
100 g aszpik
1/5 tojás
30 g sárgarépa
20 g fehérrépa
petrezselyem, salátalevél


A Sonkatekercs fogyókúrázóknak elkészítési módja:
A sonkaszeletek rövidebb oldalával párhuzamosan a gombakrémet felkenjük és a szeleteket óvatosan felgöngyöljük. Simafalú hosszú formát aszpikkal kibélelünk, közepét végigrakjuk keménytojás karikákkal, díszítjük petrezselyemmel, majd ráfektetjük a felgöngyölt gépsonkát, nem túl szorosan egymás mellé. Olvasztott aszpikkal kitöltjük a hézagokat és hűtőszekrénybe tesszük. Ha megdermedt, rászórjuk a főtt sárga- és fehérrépa kockákat, újra olvasztott aszpikot öntünk rá és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Ekkor egy pillanatra melegvízbe mártjuk a formát, kiborítjuk, felszeleteljük. Salátalevélen tálaljuk.

Fogyókúrázóknak vacsorára ajánlom!


Kategória: Húsételek receptjei


A sonkatekercs fogyókúrázóknak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook