Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Csontelhalás...Volt már valakinek? fórum

Csontelhalás...Volt már valakinek? (tudásbázis kérdés)

8. paki1968 (válaszként erre: 5. - Gne2)
2012. máj. 24. 13:15
Őt is felmentették egész évre-a hátralévő tanévre- testnevelésből.Thermoplast-remélem jól írtam-betétet is kapott a cipőjébe.
7. paki1968 (válaszként erre: 6. - Erikpipi)
2012. máj. 24. 13:14

Köszönöm!

Mi már a kórházba is azzal mentünk,hogy hátha ott megcsinálnak egy ct-t,de ugyebár az orvos nem én vagyok.Viszont a legközelebbi ortopéd vizsgálaton határozottan kérni fogom a ct-t.

6. erikpipi (válaszként erre: 3. - Paki1968)
2012. máj. 23. 16:59

CT re kéne beutalót adnia a dokinak, az mutatja ki jobban az elváltozást, a röntgen nem annyira megbízható. És a gyógyítást mielőbb el kell kezdeni.

Jobbulást a kislányodnak.

5. gne2 (válaszként erre: 3. - Paki1968)
2012. máj. 23. 16:22
Az unokaöcsémnek ugyanez a baja, 2 éve diagnosztizálták. Előtte ugyanez volt: többször bedagadt a térde, bokája, nem tudott ráállni sem, azt mondták, hogy beütötte. Sokadszorra egy ortopéd sebész volt a sebészeten, ő mondta, hogy nagy a baj, ez nem baleset miatt van. Néhány hónap alatt végigjártak mindenféle kórházat, ortopédiust, végül az utolsó orvos azt mondta, hogy nem tudnak vele semmit tenni, egyértelmű az elhalás. Ne járkáljon, csak amennyit feltétlenül szükséges, ne sportoljon, siesta cipő, lábtorna, sok kímélet, pihenés. Mellette étrendkiegészítők, calciumpótlás, félévente kontroll. 2 év alatt javult, újra jár sportolni (minden tiltás ellenére persze, mert sokszor fáj a lába), 14 éves fiú.
4. Sleek (válaszként erre: 3. - Paki1968)
2012. máj. 23. 15:16

Szia érdemes lenne megnézetni maszek orvossal ha van rá anyagi fedezet.

Nálunk volt olyan a családban hogy valami allergia pl mosópor vagy maga a ruha anyagára. Bedagadt a láb mindig meg a boka. Sőt volt attól is hogy alacsony szárú volt a cipő és a szalagok nem voltak olyan feszesek lehet attól is.

2012. máj. 23. 14:53

15 éves kislányomnak 7 hete nagyon fáj a lábán az ujja alatti párna.Semmi baleset nem érte.5 hete bedagadt a lába,sebészet rtg-t illetve sürgősségi labort kért,mindkettő negatív volt.Mivel olyan városban élünk,ahol sebészeti helyettesítés van,3 sebész látta 10 nap alatt,,Flector,illetve Activon gélen kívül mást nem kapott.A sebész megmondta kerek-perec,nem tudja mi a baja.Feküdnie kellet,a 3 sebész műanyag sínnel rögzítette a lábát,mert semmit nem javult.Múlt héten hétfőn kórházba utalták,kivizsgálásra,ahol labort,rtg-t,szemészeti vizsgálatot,illetve hasi uh-t csináltak nála,mind negatív eredménnyel.Apranax tablettát kapott,valamennyire javult,a duzzanat kissé visszahúzódott,de ha állt,lógatta a lábát,tiszta lila volt a lábfeje.Ezzel egyáltalán nem foglalkoztak,csütörtökön "panaszmentes" állapotban-zárójelentés szerint-hazaengedték.Bent voltam vele,kértem vizsgálatokat,de azt mondták nem kell.Hétfőn ortopédiára vittem,ahol az elmondottak alapján az orvos azt mondta valószínüleg csontelhalása van,de biztosat csak egy hónap múlva tud mondani,mert akkor elvileg már kimutatja a rtg,ha az a baja.

Az interneten való rákeresés nem kecsegtet semmi jóval!

Volt valakinek ilyen betegsége,ha igen mit,hogyan merre?

Kérlek írjátok meg tapasztalataitokat,adjatok tanácsot!

2012. máj. 23. 14:45
Nem volt, de láttam már csontpótlást, saját csontból, nem semmi :)
2012. máj. 23. 14:39
Csontelhalás...Volt már valakinek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook