Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pompás gyümölcskenyér recept

Pompás gyümölcskenyér recept

Elkészítési idő 1 perc

A Pompás gyümölcskenyér hozzávalói:
200g mazsola
200g hámozott mandula
2ek
Kristálycukor
200g datolya
200g aszalt füge
400g finomliszt
400g margarin
400g porcukor
20g vaniliás cukor
8 tojás
1 kk sütőpor
3 ek rum
szóráshoz vaniliás porcukor


A Pompás gyümölcskenyér elkészítési módja:
A mazsolát 1 órára beáztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük. A mandulaszemeket megszórjuk a kristálycukorral, durvára vágjuk.A datolyát kimagozzuk, és a fügével együtt apróra vagdaljuk. Hozzáadjuk a mazsolát, és megszórjuk a teljes mennyiségből elvett 3-4 ek. Liszttel ( hogy ne szálljon le a massza aljára), és az egészet összekeverjük. A maradék lisztet elvegyítjük a sütőporral. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra ( gázsütő 2. fokozat). Egy jó nagy tálban habosra keverjük a margarint a porcukorral, a vaniliás cukorral, majd egyenként a tojásokkal. Apránként hozzáadjuk, lyukas fakanállal, kíméletesen belekeverjük a lisztet, a vágott gyümölcsöket ( a szórólisztel együtt), végüla rumot. 3 négyszögletes, 25-26 cm hosszú , 1-1,2 l űrtartalmú kenyérsütő formát kibélelünk sütőpapírral, belesimitjuk a masszát, és közepes tűznél, 50-60 percig sütjük (hústűpróba!). A teteje egy kissé majd megreped, nem baj, ez a természetes, de ha nayon pirulna, betakarjuk alufóliával. A formában hagyjuk kihűlni, tálaláskor a tetejét megszórjuk vaniliás porcukorral, és szép vékonyan szeleteljük. Frissen egy kicsit morzsalékos, néhány nap múlva az igazi! Fóliába csomagolva tároljuk, hűvös helyen 2-3 hétig is eláll, és egyre finomabb lesz!

Nos én én más gyümiket teszek bele, pl: dió, mogyoró, alma, aszalt füge, aszalt sárgabarack és aszalt szilva


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pompás gyümölcskenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook