Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokikrémes piskóta torta recept

Csokikrémes piskóta torta recept

Elkészítési idő 50 perc

A Csokikrémes piskóta torta hozzávalói:
A piskóta tésztához:
6 tojás
6 ek liszt
6 ek cukor
kb negyed csomag sütőpor

A krémhez:
15 dkg cukor
5 dkg kakaópor (én holland kakaóporral csinálom)
4 ek liszt
2 cs vaníliás cukor
15 dkg vaj (Ráma)
3 dl tej


A Csokikrémes piskóta torta elkészítési módja:
1. A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, a kevés sütőport. 2. Óvatosan hozzáforgatjuk a felvert habot, kivajazott- lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortasütő-formába tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. 3. A krémhez a lisztet és a tejet összekeverjük és addig főzzük állandó kevergetés mellett, amíg be nem sűrűsödik. 4. Közben a vajat, a vaníliás cukrot, a cukrot és a kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk az előzőleg összefőzött tejes liszthez. Pár perc alatt homogén lesz a meleg főzőlapon. Kicsit hagyjuk hűlni. 5. Félbevágjuk a piskótatészát és a két lap közé töltjük a krémet, a maradék krémet rákenjük a tetejére, majd csokireszelékkel (vagy Rokokó tortadarával) megszórjuk. 3-4 órára hűtőbe tesszük és ezt követően fogyasztható.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokikrémes piskóta torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook