Figaró szelet recept

A Figaró szelet hozzávalói:
a tésztához: 30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 5 dkg margarin (vagy vaj), 1 tojás, 2 ek kakaópor, 1 cs sütőpor a krémhez: 1 liter tej, 3 csomag vaníliás pudingpor (főzős), 25 dkg margarin (vagy vaj), 25 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor
Továbbá egy csomag piskótatallér


A Figaró szelet elkészítési módja:
A tésztához először keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd a többi hozzávalóval együtt gyúrjuk rugalmas tésztává. Vágjuk két egyforma méretű darabra, és mindegyiket nyújtsuk egyforma méretű lappá (mint a tepsi hátoldala). A tésztalapokat legegyszerűbben a tepsi hátoldalán tudjuk kisütni. A biztonság kedvéért tegyünk alá sütőpapírt. 180 fokos sütőben süssük készre 10-15 perc alatt (tűpróba). A krémhez a pudingporokat főzzük fel sűrű krémmé a tejjel. A margarint vagy vajat keverjük simára a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor a puding kihűlt, keverjük össze alaposan a vajas krémmel. A sütemény összeállítása Tegyük a tepsibe az egyik tésztalapot. Erre kenjük a krém felét, amit a másik tésztalappal fedjünk be. A krém másik felét erre kenjük rá egyenletesen. A sütemény tetejét rakjuk ki a piskótatallérral, amit olvasztott csokoládéval húzzunk át. Tegyük pár órára hűtőbe, majd úgy szeleteljük fel, hogy minden szeleten két-két piskótatallér legyen.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A figaró szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook