Csokihab recept

A Csokihab hozzávalói:
(10 személyre)

20 dkg (Boci) étcsoki, darabolva
7 tojássárgája kikeverve
2 evőkanál cukor
1 csipetnyi só
7 tojásfehérje
1 1/4 csésze tejszín


A Csokihab elkészítési módja:
Tedd a csokit fém tálba és ezt helyezd egy fazéknyi forrásban lévő víz fölé. Kevergesd a csokit, míg a gőzben megolvad, vedd le a tűzről és keverd teljesen simára. Tedd félre hűlni. Egy másik tálban verd fel közepesen kemény habbá a tejszínt, majd ezt is tedd félre. Egy újabb tálban verd fel könnyű habbá a tojásfehérjét a sóval, ehhez keverd hozzá a sárgáját is. Csorgasd bele a csokikrémet, lassan keverd simára, majd mindezt óvatosan forgasd bele a tejszínhabba! Végül töltögesd desszertes poharakba és rakd hűtőbe 1 órára.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokihab elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook