Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csodalecsó recept

Csodalecsó recept

Elkészítési idő 30 perc

A Csodalecsó hozzávalói:
15 dkg zöldpaprika,
10 dkg paradicsom,
10 dkg vöröshagyma,
5 dkg füstölt szalonna,
10 dkg gomba,
8 db fürjtojás,
15 dkg lángolt kolbász,
5 dkg zöldborsó,
1 cikk fokhagyma,
1 dkg édes-nemes paprika,
csipetnyi erős paprika,
só.


A Csodalecsó elkészítési módja:
A zöldpaprikát karikákra,a vöröshagymát szeletekre,a gombát és a paradicsomot cikkekre vágjuk. A kolbászt egy percig langyos vízbe áztatjuk,ettől a héja fellazul,így könnyebben lehúzzuk,majd karikákra vágjuk. A zöldborsót kifejtjük,a fürjtojást forrásban levő vízbe tesszük,öt perc főzés után lehűtjök és megtisztítjuk. Az apró kockára vágott füstölt szalonna lesütöt zsírján megpirítjuk a vöröshagymát. Hozzátesszük a zöldpaprikát,kissé megsózzuk négy-őt percig együtt pároljuk. Megszórjuk paprikával,majd hozzáöntünk 1 dl vizet. Addig forraljuk,amíg a víz elpárolog,ekkor tesszük bele a gombát. További öt perc forralás után adjuk hozzá a zöldborsót,az apróra zúzott fokhagymát,a fürjtojásokat és végül a paradicsomot és a kolbászt.Tálalhatjuk köret nélkül,vagy párolt rizzsel,petrezselymes burgonyával.

Ügyeljünk arra,hogy a paradicsom ne főjjön szét.


Kategória: Egytálételek receptjei


A csodalecsó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook