Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Csőben sült harcsa recept

Csőben sült harcsa recept

Elkészítési idő 50 perc

A Csőben sült harcsa hozzávalói:
50 dkg harcsafilé
1 dl fehérbor
1 db biocitrom
50 dkg főtt burgonya

A mártáshoz:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
2 dl tej
1 dl tejszín
3 db tojássárgája
5 dkg reszelt sajt


A Csőben sült harcsa elkészítési módja:
A harcsafilét egyenlő nagyságú szeletekre felvágtam, majd megsóztam és félretettem. Jól kivajazott tűzálló tálba a karikákra vágott főtt burgonyát úgy rendeztem el, hogy a halat a tál közepére helyezhessem. Közben egy kivajazott edényben a fehérborral, a citrom levével pár perc alatt megpároltam a szeletekre vágott harcsát. Ezután lapátkanállal kiszedtem és az előkészített tálba a burgonyaszeletekkel bélelt tál közepére sorban elhelyeztem. A vajból, lisztből, tejből, tejszínből, tojássárgájából mártást készítettem és a tálba öntöttem. A tetejét a sajttal megszórtam és középmeleg sütőben szép pirosra sütöttem.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Halas ételek receptjei


A csőben sült harcsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook