Pajzsmirigy baba tervezés neked mennyi időbe telt még jött a baba ? (beszélgetés)
22 évesen, még a korodat is simán leírod;)
FI nem írja le.
Nekem is azt mondta az endokrinológus, hogy a műtét után, ha a gyógyszerrel is rendezik a pm működésemet, akkor visszatér.
Szerintem azt sem tudta, hogy miről beszél.
Aztán nőgyógyászhoz is jártam emiatt.
Mivel nem volt havim, állandóan terhességi tesztet csinált. Amikor mondtam, hogy pm. beteg vagyok, csak legyintett, hogy az nem jelent semmi, nincs köze hozzá.
Aztán az éves (nálam) rendszeres kardiológia vizsgálaton, rákérdezett a kardiológus. Mondtam, hogy nincs már legalább 1 éve, és előtte is kimaradozott már vagy 2-3 évig, de ez nem végleges, mert az endokrinológus és a nőgyógyász is azt mondta, hogy rendeződni fog.
Ingatta a fejét és elküldött egy hormonsoros vérvételre, amiből ő látta, hogy ez már nem fog visszatérni sosem.
Még ezek után is azt állította az endokrinológus és a nőgyógyász is, hogy ez nem végleges. Hát nem lett igazuk.
De persze, bármi megtörténhet!
Hihetetlen tényleg hogy nem egy értelmű amit leírtam
Tudom mi a bajom voltam orvosnál nem végleg múlt el a menstruáció tudom miért múlt el az összes létező hormon vizsgálaton túl vagyok Lehet gyerekem. A kérdés még mindig az hogy járt e valaki ilyen helyzetben.
"Véleményem szerint, ha elmúlt a havid, akkor ne számíts rá, hogy ezt tudják rendezni."
Jajj, Te nő!
Informatikus vagy, nem endokrinológus-nőgyógyász.
Miért ne jöhetne neki vissza a szabályos menstruációja?
22 évesen, 1,5 évig nem volt vérzésem. Tehát, ebből senkinek a korára nem lehet következtetni. Előfordulhat fiatalon és idősebben is.
Nekem túlműködésem és pcom van/volt.
Terhesség előtt nem kellett pm gyógyszert szednem, de Merckfomint szedtem 2x1000 mg-t, 40-es volt a terhelt inzulinom.
Én elkezdtem IR szerint enni, fogytam kb 8 kg és 2 hónap után teherbe estem.
De nekem volt mensim, csak hosszúak voltak a ciklusok, kb 40 nap. Amikor ráállátam a diétára, akkor lett egy 60 napos ciklusom, a következő normálisban teherbe estem.
Pedig előtte mi már meddőségibe jártunk és volt egy inszeminációm is kb 4 hónappal előtte.
Bocs, hogy orvost javaslok és nem mások tapasztalatát.
Egyébként a sajátom leírtam.
Sajnálom, hogy nem olyat tudtam írni, hogy 1 hónapon belül rendeződött és jött a baba.
Nem így fog történni.
A hozzászólásod alapján, nem vagy fiatal.
Véleményem szerint, ha elmúlt a havid, akkor ne számíts rá, hogy ezt tudják rendezni.
Egyébként, kérdezném, hogy szerinted itt vannak orvosok, akik csak úgy látatlanban megtudják mondani a tutit?
Hidd el, még az orvos sem fogja tudni megmondani, akkor sem, ha látja a leleteidet.
Ha elmaradt a havid, akkor az már így marad.
Ha nem válaszolsz, akkor leírom.
36 éves voltam, amikor elmúlt a mestruációm.
Korai menopauza.
Mindenki kizárta, hogy a pm-tól múlt volna el és bár az endokrinológus azt mondta, hogy a műtét és gyógyszerez után visszaáll, nem így volt.
Én túlműködő vagyok, később derült ki az IR-em.
Persze, kaphattam volna hormonkezelést, de orvos sem javasolta amiatt, hogy nagyon fiatal vagyok még és nem kockáztatna.
Nekem pm alulműködéssel és IR-rel annyiban volt más, hogy a ciklusom rendben volt. Kaptam Meforalt és Eutyrox-ot, viszont a babával nem is próbálkoztunk addig, amíg az inzulimértékeim rosszak voltak és nem fogytam valamennyit. Nem akartam kockáztatni a rossz értékek miatt a vetélést.
Szóval szedtem a bogyókat, diétáztam, fogytam is szépen, aztán bő fél év múlva kérdeztem a dokit, szabad-e már belevágni. Utána össze is jött a baba kb az első próbálkozós hónapban.
Hány éves vagy?
Orvos mit mondott? Visszatér még a menstruációd?
egyéb hormonkezelést kapsz?
Sziasztok!
Érdekelnének személyes tapasztalatok. Nálam pajzsmirigy-alulműködést és inzulinrezisztenciát állapítottak meg, emiatt nincs menstruációm. Most kezdtem el szedni a Syntroxint 75mg és a Meforal 500 mg-ot, babát szeretnénk.
Van köztetek olyan, aki szedett Meforalt és pajzsmirigy gyógyszert? Mennyi idő után rendeződött a ciklusotok vagy jött meg újra a menstruáció?
Akinek sikerült teherbe esnie, nála mennyi idő telt el a kezelés megkezdése és a fogantatás között? Nagyon érdekelnének a tapasztalatok és a sikertörténetek is.
Köszönöm előre is a válaszokat! ❤️
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Fogyókúra pajzsmirigy-alulműködéssel
- PCO, IR, pajzsmirigy működési zavarok - győzzük le az akadályokat!
- Szerintetek pajzsmirigy alulműködésre jó a jódtabletta?
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Fogyás pajzsmirigy Hashimoto Thyreoiditis mellett