Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Cserháti szilvás palacsinta recept

Cserháti szilvás palacsinta recept

Elkészítési idő 25 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Cserháti szilvás palacsinta hozzávalói:
8 db édes palacsinta
40 dkg magvaváló szilva
3 ek. édes vörösbor
3 ek. cukor
csipetnyi fahéj
2 dl tejföl


A Cserháti szilvás palacsinta elkészítési módja:
A szilvákat kimagoztam és vékony szeletekre vágtam. Összekevertem vörösborral, cukorral és a fahéjjal ízesítettem. A palacsintákra egy csíkba halmoztam a tölteléket és felgöngyöltem. Egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé fektettem, a tejföllel meglocsoltam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 10-15 perc alatt átsütöttem. Azon melegében tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A cserháti szilvás palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook