Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Őszi vitaminsaláta recept

Őszi vitaminsaláta recept

Elkészítési idő 10 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Őszi vitaminsaláta hozzávalói:
1/2 db közepes jégcsapretek,
1 db savanykás alma,
1/2 db karalábé,
1/2 db kígyóuborka,
5 dkg reszelt sajt,
1 ek. virágméz (vagy édesítőszer),
1 ek. almaecet (elhagyható)
2 ek. mustár,
1 ek. mogyoróolaj,
1 ek. citrom- vagy narancslé,
ízlés szerint: patikasó, őrölt fehérbors, bazsalikom, tárkony, őrölt kömény, saláta fűszerkeverék


Őszi vitaminsaláta

Az Őszi vitaminsaláta elkészítési módja:
A retket, az uborkát és a karalábét meghámozom, majd uborkagyalun lereszelem egy közepes méretű zárható dobozba.
Az almát kimagozom és tetszőleges méretű kis szeletkékre vágom. Az öntet hozzávalóit is ráteszem és együtt keverem össze az egészet. Majd legalább 1 órára a hűtőbe teszem és ha összeértek az ízek a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és már lehet fogyasztani. Ropogós, ízletes sali, önmagában, szendvicsekhez, pirítóshoz, de akár még főételekhez savanyúság helyett is megállja a helyét.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , szept. 24. 22:03
Az Őszi vitaminsaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook