Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Illatos csirkeleves recept

Illatos csirkeleves recept

Elkészítési idő 70 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Illatos csirkeleves hozzávalói:
1 db közepes csirke,
3 db közepes sárgarépa,
3 db közepes petrezselyem,
egy kis darab zeller,
fél karalábé,
5-6 kelbimbó (vagy egy szelet kelkáposzta),
1 db vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 db szegfűszeg,
10 szem fekete bors,
1 ek. sómentes ételízesítő,
2,5 l víz,
egy csokor petrezselyem,
levestészta
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, fűszerpaprika


Az Illatos csirkeleves elkészítési módja:
A csirkét "alkatrészeire" szedtem szét. Egy fazékba raktam és félig felöntottem hideg vízzel. Főzni kezdtem és amikor forrt, leszedtem a habját. Utána beletettem a kb. egyenlő nagyságúra felvágott zöldségeket (a kel kivételével), a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket egészben. Beleszórtam a fűszereket és szükség szerint feltöltöttem meleg vízzel. Fedővel félig letakarva addig főztem, amíg a zöldségek meg nem puhultak (kb. 40 perc). A kelkáposztát/kelbimbót ekkor adtam hozzá. Amikor kész lett, a zöldségeket és a húst tányérra szedtem, a levest leszűrtem és vágott petrezselyemmel, kifőtt levestésztával, a hússal és a zöldségekkel tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az illatos csirkeleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook