Csirkehusiból mit? (beszélgetés)
Töltött csirkemell:
nekem nagy kedvencem, és gyorsan megvan, kiadós, csak nem olcsó pld.:
Csirkemellet megtisztítom, és a vastagabb végénél egy hosszú pengéjű, éles késsel felszúrom (próbálom nem kilyukasztani sehol), jó nagy üreget képezve így benne. A töltelék sokféle lehet. Pld.: 30 dkg juhtúrót összekeverek 1- 1 1/2 csokor zöldhagymával, amit felkarikázok, és ezzel jó alaposan megtömködöm a csirkemellet (2 fél csirkemell filéhez elég ennyi töltelék, és a szúrt végénél kihagyok egy kicsit, h le tudjam zárni a mellet), majd bacon ágyra teszem (lepakolom úgy a bacon csíkokat, h kicsit átfedjék egymást), és belegöngyölöm a töltött husit. Mehet a jénaiba kicsi olajra, alufliával lefedem, pár percig így sütöm, majd kicsit megpirítom fólia nélkül. A csirkemellnek nme kell sok idő, gyorsan elkészül, és így elkészítve só se kell hozzá, mert a juhtúró savasít, meg a bacon is sós. Ha kész 2-3 szeletre lehet vágni a husit, és így tálalni krumplipürével, stb.
Uígy megtöltheted pld., ha csinálsz csirkemájból reszteltmájat, és azt tunkolod bele, majd kipanírozod, és kisütöd.
Vagy a csirkemellet felkockázod, megszórod őrölt csilivel, sóval, kis vegetával, reszelt fokhagymával,jól összekevered, hagyod pácolódni (legjobb, ha egy éjszakát, de pár óra is elég lehet) majd panírozod úgy, h először feketeborssal elkevert lisztbe forgatod, utána fokhagymasóval elkevert tojásba, és végül a zsemlemorzsa, és így sütöd ki a husi darabokat. Salátával, vagy vmilyen mártogatóssal tálalhatod. Olyan így, mint a csirkemell nugets. Mártogatóst csinálhatzs joghurtból majonézzel, és fűszerekkel, vagy paradicsompüréből olaszosan oregánóval, vagy ha erős pistával kevered el a paradicsomodat, akkor ott a scípős szósz....
Csirkecombot (felsőt), ha kicsontozod, és a csont helyére teszel tölteléknek baconbe göngyölt mozzarellát, majd kipanírozod, és kisütöd, fincsi, és nem uncsi csirkecombot kapsz!
Tényleg csak egy kis kreativitás, és nagyon jókat főzhetsz!!!!
csirkemellből én szoktam szószokat csinálni, meg tölteni, meg pikáns fűszerezésben pácolva kirántani, és mártogatóssal....
Szósz: fél csirkemellfilét feldarabolok kis kockákra. Edényben olajat hevítek, és arra nagyon apróra vágott(vagy reszelt) 1 közepes, vagy annál kicsit nagyobb fel vöröshagymát dinsztelek. Rádobom a csirkemellet, és amíg ki nem fehéredik, kavargatom. A csiperke gombát (a fél csirkemellhez kb. 1/2 kg gomba kell)megtisztítom, és cikkekre vágom. Sós lobogó vízben hirtelen megabálom, leszűröm, majd a csirkemellhez adom, és így is összerottyantom. Felöntöm tejszínnel, adok hozzá sót és fehérborsot ízlés szerint, és összefőzöm. Főzök ki tésztát (fussili/ orsó, vagy hasonló), és azzal tálalom. Reszelt sajttal megszórom a tetejét tálaláskor (én parmezánnal szeretem legjobban)
Halászlé.
Rengeteg gombostű kell bele, hogy jó szálkás legyen!
hali.
Csirkemell filéből szoktam olyant csinálni, hogy egy edényben kb. 1 dl olajat összekeverek a polcról lekapott fűszerekkel ( só, bors, fokhagyma, oregánó, bazsalikom, - esetleg kakukkfű, rozmaring, mikor milyen hangulatom van:)) ) ezekbe belerakom a szeletekre vágott mellet, kb. fél óra pihi után felforrósított serpenyőben megsütöm.
batyuscsirke...vastasgfóliára.. alulra bacon csík, rá karikára vágott krumpli amennyit gondolsz, ráteszed a csirkecombot só, bors, majoranna... a husira sózott pár karika, hagyma póre de sima is jó, egy kis gomba, egykarika paradicsom, egy karikapaprika, tetejére egy csík bacon...összefogod a fólia tetejét és megtekered batyuszerűre...be a sütőbe 60 - 80 perc kb adagtól függ.. de fogod érzeni az illatán hogy jó
csak a hozzávalók előkészítése, tisztítás darabolás hosszabb idő utána már csak összedobálod a fóliába, tetszés szerinti mennyiségben...én húsnélkül körtenek is szoktam batyus krumlit csinálni....a vegás barátaink egyik kedvence, de bacon és hús nélkül olivával...de most a csirkehusi a lényeg
csirkemellből: brassói (uyanúgy mint más húsból, csak kb. 1 óra alatt készen van) , ananászos csirkemellcsíkok serpenyőben (kevés olaj a serpibe, csirkemellcsíkok, só, bors,ezekkel sütni néhány percig, majd lecsöpögtetett ananászkonzerv, és ezzel is sütni kb. 15 percig. Rizs jó hozzá köretnek.
csirkecombból: tepsiben sült mézes-mustáros csirke
tepsibe olaj, csirkecomb, só, csirkefűszer, karikázott répa. Sütőben összesütni, majd az utolsó 10 percben ráönteni a mézes mustárt.
Én tudok egy tuti jó receptet, de ahhoz 1 kg csirkemellfilé kell. Hozzávalók: 1 kg csirkemellfilé, 3 db, 3 színű kaliforniai paprika, bacon szalonna, sajt, tojás, sonkaszalámi.
Őzgerinc formába vékonyra szelt csirkemelleket fektetünk, ízlés szerint fűszerezhetjük bármivel, aztán rátesszünk bacon-szalonnát, felszeletelt paprikákból, felcsíkozott sonkaszalámiból, reszelt sajtot és nyers tojást ütünk bele, aztán megint csirkemell és rétegezve a hozzávalókat egészen a forma tetejéig hússal lezárva. Ezt kb. 1,5 órán keresztül kell sütni és ha kész és felvágojuk: gyönyörű szép színes és nagyon ízletes szeleteket kapunk. Próbáld ki, érdemes!
A múltkori tojásos kérdésemre annyian írtatok sok jó receptet, amit eddig még nem is hallottam, így most is szeretnék olyan szuper recepteket kapni csirkehusira. :)
Csirkemell, és combi van itthon.
Előre is köszi. :)
További ajánlott fórumok:
- Bőrösen vagy inkább anélkül egészségesebb a csirkehús?
- A férjem nem szereti a csirkehúst, de beszeretném egy kicsit csapni.
- Tejszínes gombás csirkehúshoz milyen saláta illik szerintetek?
- Készíthetjük a székelykáposztát csirkemájból v. csirkehusiból?
- Hogyan lehet fűszerezéssel izgalmasabbá tenni a csirkehúst?
- Mivel ízesítenétek a darált csirkehúsból készült, vagdaltszerű, sült húspogácsákat?