Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkecomb almaszósszal recept

Csirkecomb almaszósszal recept

A Csirkecomb almaszósszal hozzávalói:
10 db csirkecomb (fejenként 1 db)
Tetszés szerinti szárnyas fűszerek,( sajátkeverésű is lehet)
3 közepes fej vöröshagyma
3 közepes alma
3 dl almaecet
20 dkg barna cukor
½ csokor kakukkfű (szárított is lehet)
2 teáskanál reszelt torma (üveges is lehet)
só, fehérbors, tepsi kikenéséhez olaj, sütőpapír, fonal


A Csirkecomb almaszósszal elkészítési módja:
A megmosott és konyhai papírtörlővel megtörölgetett csirkecombokat a fűszerkeverékkel bedörzsöljük, majd olajjal megkent tepsibe fektetjük. Megsütőben 45 percig sütjük. A vöröshagymákat apróra felkockázzuk. Az almákat négy felé vágjuk, magházukat kivágjuk, húsukat feldaraboljuk. Az almadarabokat a vöröshagymával az ecettel és a cukorral felforraljuk, majd 10-15 percig főzzük. A kakukkfű leveleket kevés kivétellel lecsipegetjük, az almaszószba vegyítjük, és további kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal, reszelt tormával ízesítjük. A combokat kivesszük, és tálon hűlni hagyjuk. Tetszés szerint a csontnál sütőpapír csíkkal körbetekerjük és színes fonallal megkötjük. A félretett kakukkfűlevelekkel díszítjük. Az almaszószt külön kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkecomb almaszósszal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook