Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csinos piskóta virágfánk recept

Csinos piskóta virágfánk recept

Elkészítési idő 90 perc

A Csinos piskóta virágfánk hozzávalói:
12,5 dkg vaj (vagy margarin)
2 db tojás
2 tojás sárgája
7,5 dkg cukor
6 dkg tejföl
50 dkg liszt
0,25 dl tej
1,25 dkg élesztő
csipetnyi só
1 db tojás (a fánkok lekenéséhez)


Csinos piskóta virágfánk

A Csinos piskóta virágfánk elkészítési módja:
1. Tejben felfuttatjuk az élesztőt.Közben a vajat/margarint habosra keverjük a cukorral és egyenként beledolgozzuk az egész tojásokat és a 2 tojás sárgáját. Hozzáadjuk a tejfölt, a felfuttatott élesztőt, sót, valamint az átszitált lisztet. 2. Mindezt összeállítjuk, majd rugalmas tésztává gyúrjuk (lehetséges, hogy az összeállításhoz szükséges még tejföl), és duplájára kelesztjük. 3. Amikor megkelt,ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és egy kisebb, meg egy nagyobb virágformájú szaggatóval kivágjuk. 4. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, pihentetjük 15 percet és a felvert tojással megkenjük a fánkok tetejét. Előmelegített (180 fok) sütőben 35-40 perc alatt - a fánkok tetejét többször megkenve - készre sütjük. 5. Tálaljuk eper vagy áfonya joghurttal, de tejhabbal,vagy pudinggal, gyümölcsmártással is finom. A fánkok tetejére csurgathatunk csoki öntetet.

Ez a mennyiség 16 db nagyobb méretű fánkhoz elegendő.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csinos piskóta virágfánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook