Aranygaluska 2 recept

Az Aranygaluska 2 hozzávalói:
• 10 dkg margarin
• 50 dkg liszt
• 3 tojás sárgája
• 2 dkg élesztő
• 2,5 dl tej
• 5 dkg cukor
• csipetnyi só
• 15 dkg darált dió
• A vaníliahabhoz:
• 4 dl tej
• 4 db tojás
• 1 csomag krémpudingpor
• 1 dl tejszín
• 1 csomag vaníliás cukor
• 15 dkg kristálycukor


Az Aranygaluska 2 elkészítési módja:
Keverjük össze az élesztőt a meleg tejjel és kevés cukorral, keverjük a lisztbe, dolgozzunk bele 5 dkg puha margarint, a tojások sárgáját, a cukrot és a sót. Gyúrjunk sűrű galuskatésztát. Hagyjuk 1,5 órát meleg helyen kelni. Borítsuk lisztes gyúródeszkára, és szaggassuk ki pogácsaszaggatóval félhold alakúra, helyezzük be egy margarinnal kikent tepsibe szorosan egymás mellé. 5 dkg olvasztott margarinnal locsoljuk meg a pogácsákat. A sorok közé szórjunk darált diót. Hagyjuk fél órát pihenni, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára.

Én egy kicsit szoktam nyújtani rajta, úgy szaggatom ki.
A darált diót cukrozom illetve van. cukrot is teszek bele.
A vaníliahab helyett tökéletes a hígabb puding is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az aranygaluska 2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook