Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Tőkehalkrém tojással recept

Tőkehalkrém tojással recept

Elkészítési idő 25 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tőkehalkrém tojással hozzávalói:
20 dkg fagyasztott tőkehalfilé,
1 db főtt tojás,
2 ek. szoba hőmérsékletű vaj (vagy margarin),
1 db tömlős natúr krémsajt,
1 tk. mustár,
1 ek. majonéz,
1 ek. citromlé
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, petrezselyemzöld


A Tőkehalkrém tojással elkészítési módja:
A fagyasztott halat sóval, borssal fűszereztem, majd beolajozott alufóliába csomagoltam és 200 C fokos sütőben 20 perc alatt megsütöttem. Ezután villával összetörtem úgy, hogy kicsit darabos maradjon. Hozzákevertem a vajat, a krémsajtot, a főtt tojást, és a többi alapanyagot, fűszert. Villával alaposan elkevertem. Pirított kenyérre, vagy pirított zsemlére kenve azonnal fogyasztható, de pár napig egy zárható dobozban a hűtőben is eltartható. A tetejét megszórhatjuk egy kevés apróra vágott friss petrezselyemzölddel vagy metélőhagymával.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei

A receptet beküldte: , nov. 19. 21:56
A tőkehalkrém tojással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook