Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csicseriborsó leves recept

Csicseriborsó leves recept

Elkészítési idő 50 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Csicseriborsó leves hozzávalói:
1 db csicseriborsó konzerv (540 g),
1 db paradicsomkonzerv (aprított, 400 g),
4 ek. olívaolaj,
1 nagy fej fokhagyma,
1 db sóban eltett citrom héja apróra vágva,
2 marék gersli,
6 db zsályalevél,
6 szem szecsuáni bors,
1/2 kk. római kömény,
1 ek. szezámmag
ízlés szerint:
patikasó, őrölt színes bors, késhegynyi fahéj, sűrű joghurt


A Csicseriborsó leves elkészítési módja:
A fokhagymafejet félbevágtam, egyik felét egyben hagytam, a másikat cikkekre szedtem, megpucoltam és egy vastag aljú lábosban nagyon alacsony lángon, 20 perc alatt mindet aranybarnára pirítottam az olajon. Közben a gerslit sós vízben puhára főztem. A fokhagymagerezdeket villával összenyomtam, rádobtam a gerslit, a zsályaleveleket, hozzáadtam a konzerveket, fűszereztem, beletettem a citromhéjat is, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy sűrű levest kaptam. Húsz perc alatt összefőztem. Tálalásnál kanalaztam rá egy kevés joghurtot és megszórtam szezámmaggal. Friss barna kenyérrel kínáltam. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A csicseriborsó leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook