Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Joghurtos karfiolleves recept

Joghurtos karfiolleves recept

Elkészítési idő 50 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Joghurtos karfiolleves hozzávalói:
1 db kisebb karfiol rózsáira szedve,
1 db sárgarépa,
1 db fehérrépa,
1 fej vöröshagyma,
2 ek. olívaolaj,
2 dl joghurt,
1 ek. liszt,
1 csokor petrezselyem
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna


A Joghurtos karfiolleves elkészítési módja:
A karfiolt 1 liter lobogó sós vízben pár perc alatt félpuhára főztem, majd leszűrtem és a főzőlevet is, és a karfiolt is félretettem. A többi zöldséget megtisztítottam és felkockáztam, azután a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret olívaolajon egy kicsit megpároltam. Hozzáadtam az apróra vágott vöröshagymát, majd meghintettem a liszttel, elkevertem és kevés hideg vízzel felengedtem. Ezután hozzáöntöttem a főzőlevet és addig főztem amíg a répák félpuhák lettek. Fűszereztem és beletettem az előfőzött karfiolrózsákat. A joghurtot keverőtálba öntöttem, felengedtem egy-két merőkanál forró levessel. Alaposan összekevertem, majd visszaöntöttem a levesbe. Újraforrás után rászórtam az apróra vágott petrezselyemzöldet és kevés joghurttal díszítve forrón tálaltam. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A joghurtos karfiolleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook