Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed. (beszélgetés)
Akkor gondoskodó voltál vele. Nem baj ha sűrű, kevésbé szárad ki. Ha van kedved, jövőre kettészedheted a töveket, és akkor hajrá. :-)
Azt hiszem, nemsokára inkább egy japánkertet csinálok a mostani veteményesem helyére, nem fogok én mindig ennyit bogarászni. Van egy mostmár kb. kétméteres himalájai óriás selyemfenyőm, ő lesz az alapja. :-) Az epreket meg nem tudom, hova teszem. Nyilván vissza oda, ahol voltak.
Neked is szép napot!
Nem pont kertészkedő idő van. Kicsit kellemetlenül hűvösre sikeredett.
Egyszer nekem sikerült egy nagy eperágyást megmenteni, anyukám már fel akarta ásatni úgy ahogy volt, tiszta gaz volt.
De türelmesen megkeresgéltem az eper töveket, ott voltak azok bizony. Kézzel kigyomláltam, nagyszerű termést hozott.
Akkor egyszerű a dolog, nem kell gazolni csak akkor, ha már látod, ez virág lesz.
Báááár, némi emlékem van arról. hogy a virágokat kis kertecskébe szokták tenni, ott aztán el lehet hamar dönteni, mi is nő ott kifelé :DDDDDD
Pedig annyi előnyöd lenne velem szemben, hogy a virágokat felismered, én meg vagy a gazt, vagy a virágot gyomlálom ki, ez majd eldől később.
Ha a virágot, akkor azt mondom, hogy az ki sem kelt.:-)
Nos, most én jártam úgy, mint sokan szoktak, hogy csak olvasok, hozzászólni nem tudok, mert kertünk nem volt,nyaraltam csak kertes házban.:D
Ennek okán, nem sokat tudnék tenni, hacsak nem hátramozdítani, egy kertben.
Nézegetni, a virágokat szagolgatni, viszont mindig szerettem és a hangulatát ami egy ilyen helyen van, azt imádom.
Nem semmi, pestiesen szólva. Te még ilyenkor is hólapátolsz. :-) Hát hagyd a túróba, jó lesz az úgy. Hisz csak vendég vagy azon a telken, még ez is szép volt tőled.
Igen, ezekkel az eszközökkel nekem is az a gondom, hogy maguktól nem csinálnak semmit. :-)
Ha nem tudnád, az ásó MUNKAESZKÖZ és kinek hiányzik?:-)
A füvet nem kell ásni!
Most akkor azt is elárulom, hogy vasvilla sincs és az összegereblyézett gazt HÓLAPÁTTAL hordtam össze petrencébe.:-)
Az átdobált faágak nem annyira. Hát, ne tudom. A komposztot le is szokták takarni, meg még locsolgatni is, attól erjed igazán. Csak úgy szabadon hagyva félő, hogy kiszárad, de hát nekem igazán mindegy.
Nincs ásód? Hát milyen háztartás az? :-)
A "B" kezdőbetű stimmel, nem város, hanem falú. (Bocskaikert).
Még használatban lévő emésztőgödör sincs, mert szépen csatornázott az egész település. A komposzt telepre hordják a zöld hulladékot, (nem olcsó), de csak kéthetente egy 120 literes kuka tartalma, amit elvisznek. Nincs apelláta. múlt évben svarcban megoldottam, de akkor személyesen találkoztam velük, de miért fizessek azért, hogy az Önkormányzat részét is elvigyék?
Micsoda rémregény. Nade bizonyos kijelölt napokon lehet azért még mindig égetni. Vagy ez Budapest? Ott nem.
De vidéken igen, a fatornyos falumban ahol felnőttem, minden hónap valahanyadik szerdáján lehet gyújtogatni.
Te is megtehetnéd, de ugye ott a vasvillával való agyonszurkálás fennforgása, az übereli az önkormányzati engedélyt. Hát nem tudom. Nincs ott egy használaton kívüli emésztőgödör? Abba végtelen mennyiséget bele lehet pakolni, mindig összetöpped, az alja meg szépen elrohad.
Nekem a nagyja megy a komposztra, de amíg nem volt komposzt rakásom, én bele tudtam gyűrni a zöldhulladékomat a nagy kukámba. Igaz, azt itt hetente elviszik.
A telek végében van egy másik ürestelek, ami az önkormányzat tulajdona. (ahol tartózkodom most az e Keresztlányomék tulajdona). Na szomszéd 3 éve feljelentette Őket (akkor vették meg), hogy az (Önkormányzat részén) parlagfű van és mellette meg az óvoda. Ki is jött a büntetés annak rendje és módja szerint, csak mikor bementek tisztázódott, hogy bizony az önkormányzat dolga lenne a gaz levágása és eltakarítása. A büntit visszavonták (nagy kegyesen) és megkérték Őket, hogy ott is vágják már le a gazt. Igen ám, de a zöld hulladékot kéthetente viszik el és a saját területen is van annyi, hogy a kukájuk megtelik,így legalább azt vinnék el. Nem az Óvoda területén megnyírták a fákat, na azon gallyakat is erre a területre átdobálták, de legalább egy sarokba. Lassan egy gazboglya van a telek közepén, mert ez a drága szomszéd megfenyegetett, hogy vasvillával agyonszurkál, ha megpróbálom apránként elégetni. Na azt sem lehetne mindig, mert 100 m-en belül Óvoda és a 4.sz főút van. Óvoda időben tilos, a széljárás a füstöt nem viheti az Út felé, meg a tűzgyújtási tilalomra is figyelni kell.
Az Önkormányzatnak van a zöld hulladék szállítására autója, de az nem ér rá sohasem.
Na szóval így állunk az Úr színe előtt.:-)
Na. Akkor oda jó az a csodaeszköz. Csak az történetesen nem a te dolgod. Ha felrepedezik a járda és kinő a repedésekben a gaz, akkor annak sanyi, azon túl hogy elég randa is.
Gondozhatnák az illetékesek, olcsóbb lenne, mint újrakövezni.
Az utcán az is található járda gyanánt!
Az jó lenne (fű), de sajnos gaz is van közte.:-)