Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Cseresznyés rétes recept

Cseresznyés rétes recept

Elkészítési idő 50 perc

A Cseresznyés rétes hozzávalói:
1 csomag friss, nyújtott rétestészta
80 dkg kimagozott cseresznye
10 dkg vaj
5 dkg darált dió
5 dkg zsemlemorzsa
3 ek. porcukor
őrölt fahéj
+ vaj a kenéshez
porcukor a szóráshoz


A Cseresznyés rétes elkészítési módja:
A tésztát a csomagoláson levő utasítás szerint előkészítettem. A zsemlemorzsát és a diót vajon megpirítottam, hagytam kihűlni, majd óvatosan hozzákevertem a cseresznyét. A töltelék felét a tészta alsó harmadára halmoztam, megszórtam cukorral és fahéjjal, majd a tésztát feltekertem. A maradék töltelékkel még egy rétesrudat készítettem. A tekercseket sütőpapíros tepsibe tetettem, lekentem olvasztott vajjal, majd 190 C fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranysárgára sütöttem. Ha nem nyáron készítjük, friss gyümölcs helyett használhatunk befőttet is.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A cseresznyés rétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook