Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Gombás korhelyleves recept

Gombás korhelyleves recept

Elkészítési idő 70 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Gombás korhelyleves hozzávalói:
0,5 kg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
20 dkg füstölt tarja
15 dkg füstölt kolbász
15 dkg gomba
2 dl tejföl
2 ek. liszt
2 ek. étolaj
1 ek. libazsír
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, fűszerpaprika, babérlevél


A Gombás korhelyleves elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároltam a zsiradékokon, majd hozzáadtam a felkockázott tarját, a karikákra vágott kolbászt és kicsit pirítottam. A megpucolt gombát felkockáztam, a káposztát egyszer átmostam folyóvíz alatt, hogy ne legyen annyira savanyú, majd kissé összevagdostam. Amikor a hús már kicsit pirult hozzáadtam a gombát, kicsit lepirítottam azt is, majd megszórtam füszerpaprikával. Hozzáadtam a káposztát, összeforgattam és felöntöttem annyi vízzel (kb. 2 liter), hogy jól ellepje. Fűszereztem, majd fedő alatt kis lángon puhára főztem az egészet. A tejfölt egy tálban kicsit megsóztam, elkevertem a liszttel és hozzáadtam 2 merőkanállal a levesből. Óvatosan, folyamatos kevergetés mellett beleöntöttem a levesbe és felforraltam. Friss barnakenyérrel tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A gombás korhelyleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook