Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Fahéjas szilvaleves recept

Fahéjas szilvaleves recept

Elkészítési idő 25 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Fahéjas szilvaleves hozzávalói:
60-70 dkg besztercei szilva
1 csipet patikasó
3 db szegfűszeg
1 biocitrom reszelt héja és kifacsart leve
2 dl tejföl
3-4 ek. cukor
1 zacsi vaníliás cukor
1 ek. liszt
1 tk. fahéj
tejszínhab a tetejére


A Fahéjas szilvaleves elkészítési módja:
A szilvát kimagoztam, feldaraboltam és feltettem főni annyi vízben, hogy bőven ellepje. A sóval, a szegfűszeggel és a reszelt citromhéjjal ízesítettem. Amíg felforrt, a tejfölt kikevertem a cukrokkal, a liszttel és a fahéjjal. Egy-két merőkanálnyi forró lével is elkevertem, majd hozzáöntöttem a leveshez. A forrástól számítva Kb. 5 perc alatt készre főztem. Lehűtöttem (az edényt hideg vízbe állítottam) és még egy kevés citromlével ízesítettem. Utána azonnal a hűtőbe tettem és kb. 3 óra hűlés után hidegen tálaltam egy kevés tejszínhabbal.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A fahéjas szilvaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook