Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Kovászos uborka - egyszerűen recept

Kovászos uborka - egyszerűen recept

Elkészítési idő 60 perc

A Kovászos uborka - egyszerűen hozzávalói:
6-8 cm-es uborka (tetszés szerint)
l cs kapor
szőlőlevél
4-5 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só (2-3 evőkanálnyi 3 l-es üveghez)
1 db közepes méretű krumpli


A Kovászos uborka - egyszerűen elkészítési módja:
Az uborkákat nagyon alaposan megmossuk, majd a végeit levágva ellentétesen mindkét oldalán behasítjuk. A tisztára mosott üveg aljára teszünk egy kis szőlőlevelet és kaprot, majd körkörösen lerakjuk az uborkákat. A végén az uborkák közé és a tetejükre is teszünk kaprot, szőlőlevelet, és a fokhagymákat. A meghámozott krumplit 4 felé vágjuk és szintén az uborkák közé tesszük. A vízben feloldjuk a sót, majd felforraljuk és az egészet ráöntjük az uborkákra. 3 nap alatt beérik és a kellő mennyiségű só nem engedi elpuhulni!

Így bármeddig tudunk kovászos uborkát készíteni, nem kell a nyárhoz kötni.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A kovászos uborka - egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook