Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tárkonyos zöldbab bográcsban recept

Tárkonyos zöldbab bográcsban recept

A Tárkonyos zöldbab bográcsban hozzávalói:
5-6 evőkanál libazsír
kb. 40 dkg vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db zöldpaprika
3-4 kávéskanál színes, házi paprika
kb. 7 dl lehetőleg házi főzésű paradicsom
15 dkg paprikás griller
25 dkg göngyölt debreceni
1 kávéskanál frissen órölt köménymag
1 csapott evőkanál tört kapor
2 csapott evőkanál tárkony
kb. 70 dkg üveges zöldbab (fagyasztottal is jól sikerült)
1 evőkanál darált cseresznyepaprika krém
só ízlés szerint
1 kupica pálinka
1-2 doboz sör


A Tárkonyos zöldbab bográcsban elkészítési módja:
Bográcsban a libazsírt megolvasztom, majd a karikára szelt vöröshagymákat beleteszem, 1 kávéskanál sót hozzáadok, elkeverem, és megiszom az egy kupica pálinkát. Ezután fokhagymanyomón 1 gerezd fokhagymát belenyomok. Összevágom a paprikát apróra, beleteszem ezt is, majd a színes paprikát elkeverem vele. Hozzáteszem az őrölt borsot és a köménymagot. Lassú tűzőn főzöm, hogy a hagyma ne főjön szét. Amíg egyet rottyan, iszom egy kis sört, mert férfiember alkohol nélkül nem tud fogyasztható ételt készíteni. A kolbászokat karikázva beleteszem a bográcsba, és a paradicsomot is ráöntöm. Mikor elkezd rotyogni, a tenyeremben összemorzsolom a kaprot, beleszórom a tárkony felével. Kb. 15 percig főzöm, óvatosan kevergetve, hogy ne égjen le. Ha sűrű, még paradicsomlevet öntök hozzá. Kevergetés közben jólesik egy kis sör. Sörivásután beteteszem a lecsókolbászt, a maradék tárkonyt, zúzott fokhagymát, és még 10 percig főzöm. Közben lecsúrgatom a babról a lét, és beteöntöm a bográcsba. Óvatosan elkeverem, és hagyom egyet rottyanni, majd sóval és darált cseresznye paprikával ízesítem, és 5-6 percet hagyom főni.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tárkonyos zöldbab bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook