Csecsemőkori asztma (beszélgetés)
Nálunk is hasonló a helyzet.
A lányomnak két évesen volt először kruppos rohama, ami tényleg nagyon ilyesztő és azóta is előfordul időnként.( Rectodelt kúpot szoktunk ilyenkor használni, Hosszabb távon pedig, Flixotide és Ventolin sprayt) (Most 4 és fél éves)
A fiammal tegnap éjjel virrasztottam épp, mert gyanúsan köhécselt. Szerencsére nem rosszabodott, de tanácsatalan voltam. Nem tudom milyen dózisban lehet Rectodeltet adni egy 15 hónapos kicsinek.
A párom sajnos nem volt itthon, ő jobban tudja mikor mit tegyünk, mivel ő is asztmás, jobban meghallja a légzésükön a jeleket mint én.
Szia!
Nekem mindkét gyerekem hasonló promlémával küzd(ött).A nagylány kétévesen kezdte. Azon a télen és tavasszal amikor kezdődött kilenc rohamot produkált egymás után. Minden hónapban volt egy.A Svábhegyre kerültünk (még volt)Ott megállapították, hogy neki is bronchitise volt és nem lett rendesen kikezelve ezért fellépett nála egy idült hörgö gyulladás.Kaptunk rá szteroidos gyulladáscsökkentő spay-t.Fél évig használtuk, most már csak egy-két esetben (évente) jelentkezik a fulladás.Most négyéves.Mi ilyenkor mindig hörgőtágítót (pl ventolint) fújúnk be neki, (már megismerem a jellegzetes erőlködő köhécselést)így megtudom előzni a rohamot.Nem tudom elmúlik-e végleg.A kisfiamnál három hónaposan jelentkezett először, több nem is volt idáig (most másfél éves)Volt helyette kruppos rohamunk ami szintén elég íjesztő. Kitartást az is lehet hogy soha többet nem fog előfordulni.
Panna lányom 4 napja beteg. Ma hajnalba az ügyeletre vittük, mert nem kapott levegőt, és nem is használt semmi, se csepp, sem a szívás. A diagnózis:
Heveny obstruktív bronhitisz.( aszma előhírnöke)
Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, kérem írjon, nagyon kétségbe vagyok esve. Köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen az a nő, aki nem szereti a csecsemőket, gyerekeket?
- H1N1 oltás - csecsemőknek, gyerekeknek
- Mini felnőttek? Olyan ruhában járatnak csecsemőket mint ahogyan felnőttek öltöznek
- Ki hogyan élte meg a csecsemőkorszakot légzésfigyelő nélkül?
- Nagy hőségben kell-e a csecsemőknek a tápláláson felül plusz folyadékot adni?
- A tápszeres csecsemők később gyakran kövérek lesznek