Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Egyéb témák » Családi ősz cikk

Családi ősz


Őszintén megmondom, egyetlen cikket sem olvastam el a témában. Szóval, ha bárkijével hasonló, akkor annak csak örülök, mert látszik, más is hasonlóan viszonyul ehhez a színes időszakhoz. Direkt nem írtam évszakot, hiszen idén szeptemberben még strandoltunk, de emlékszem olyan novemberre, hogy térdig hóban vittük a gyertyákat, krizantémokat a temetőbe. Nem alakította hát más ősszel kapcsolatos érzelme írásomat, nem is hosszú, csupán annyit írtam le nagy-vonalakban, nálunk hogyan telik az ősz.
Családi ősz

Tudom, ez olyan ősz, amikor a fákról a levelek október közepe táján még juszt se hullanak. Jól érzik ők magukat fenn, a ma reggeli orrösszetapasztós hidegben is zölden ragyogtak a szomszéd meggyfájáról a nap felé. Az őszi nap engem is megcsiklandoz, délután, amikor a házunk elé ér, én kivetődöm és mindig találok valami nagyom sürgős tennivalót tenyérnyi virágágyásaimon. Áhítattal figyelem rózsáimat és őszintén szurkolok az idén ültetetteknek, eresszenek gyökeret és jövőre hozzanak egy-két szál illatos virágot. A felnőtt rózsáim idén lettek két évesek és még mindig bimbóba vannak borulva, dacolnak a hajnali faggyal. Árvácskáim reggelre olyanok, mint akik sokkot kaptak az éji hidegtől, délre azonban már gyönyörűen pompáznak a szivárvány minden színében, én így szeretem őket, kavalkádban, nem katonás, és számomra rém unalmas egyenruhában.

Várom már azt az őszt is, amikor kimegyünk a sóstói erdőbe sarjaimmal, ahol gyűjtünk majd színpompás leveleket, szedünk makkot, gesztenyét, hallgatjuk az alattunk ropogó avart. Majd plédet terítünk az erdei játszótér egy padjára, megesszük az elemózsiát és játszanak egy jót, hazaúton pedig lépésben haladunk, hiszen minden kerítésnél meg kell állni, ahol látnak egy csudálatos otthagyhatatlan bíborszínben pompázó cserjelevelet. Megállok, sprint, leveszik és hajtunk tovább. Tekintélyes a mennyisége és a sokfélesége gyűjteményünknek. Azonban úgy érzem, idén nem a sóstói erdő fogja adni az alaphelyszínt. Olyan távolinak látom még az Igazi őszt. Talán csak november elejére ér ide és majd amikor dédiéket látogatjuk a kis falucskák temetőiben, ott szedegetünk. Csak a játszótér marad ki majd, de nem is az a lényeg, apa itthon lesz ugyanis, együtt leszünk. Hazaérve pedig, meggyújtjuk a gyertyát értük, kik nincsenek már velünk és azokért, akiket vártunk, de nem érkeztek meg.

Közben én betolom a sütőbe a már előre elkészített sütnivaló tököt és almát fahéjjal és vaníliával fűszerezve. Hamarosan isteni illat száll a levegőben és akkor nálam már inkább a téli hangulat jön elő, készülődés az ünnepekre. De az már egy másik történet.
Írta: fehérleander, 2011. november 12. 13:08
Fórumozz a témáról: Családi ősz fórum (eddig 8 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook