Családfelállítás, avagy a Hellinger-módszerről (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Családfelállítás, avagy a hellinger-módszerről
Mattyasovszky László köreit keresd..személyes megtapasztalásom alapján azt mondom..
IGEN,emberből van és nagyon tud!
A Google egyébként kiad jó sok információt, lehet mazsolázni.
a Googleban találtam..
sziasztok,
a fehérvári hellinger csoportot ismeri valaki? Mennyiért vállalnak egy állítást? Ezt az infót nem találtam a honlapon.
lájk..
:)
Szóval, te már voltál?
Kinél,hol?
Orvosolható-e ezzel a módszerrel az állandó, félelem, szorongás, ami nekem van. Évek óta küzdök vele. Felfogom, hogy nincs mitől félnem, de akkor is pánikszerűen rám tör. Pl.zárt térben, tömegben, bevásárláskor, sorbanálláskor stb.
Rávezethet a problémám okára?
nem fűz érdekeltség a program kiírójához,mi több, nem ismerem.. Nelles viszont érdekes lehet ahogy hallottam a munkássgáról, elérhetőséget adok igény szerint!
Wilfried Nelles Spirituális / Hellinger / Családállítás csak bátraknak..
2011. május 20., 10:00 - május 23., 18:00
Helyszín Budapest
megérintenek...?
Rákos vagyok.
Pánikbeteg vagyok.
A gyerekem drogos.
Zsidó vagyok.
Mindig rossz férfibe szeretek bele.
Nem akarok gyereket.
Meleg vagyok.
Nem szeretem a gyerekemet.
Már két éve nem volt szexuális kapcsolatom a férjemmel.
Szia!
Szegeden nem csak évente van hellinger, hanem minden hónapban, sőt még sűrűbben. Én nemrég voltam (2 hete) és már a hatása nálam nagyon érződik. Ha érdekel,megírom,hogy hol, ki tartja, és hogy mennyibe kerül.
Nekem tetszik. Rövid, lényegre törő.
Épp tegnap néztem, amint a birkákat terelték át egyik helyről a másikra, hogy a sok-sok különálló lényből hogyan válik egy egységes egész. Fantasztikus az együttmozgásuk, mint a madaraknak és mint a lelkeknek is :-))
Elkészült egy kis filmecske ami némileg összefoglalja egy családállítás hangulatát.
Ha van kedvetek véleményezni, tegyétek meg :))
Tegnap ismét igen tanulságos állításokon sikerült részt-vennem.
A fő probléma-kör, dominánsan a párkapcsolati problémák körül forog, amelyben valakit üldöz a párja a szerelmével, de legalább is a ragaszkodásával, míg más esetben tejes iszonnyal gondol egyedül élő hölgy arra, hogy partnerkapcsolata legyen, miközben érzelmi világát a fia felé fordítja, emiatt a fiú az anyjával való szolidaritás vállalása okán szintén nem tud tartós kapcsolatban maradni.
Igen figyelemreméltó az a tény, hogy az anya felfigyel erre a jelenségre, amelynek az okáról csak sejtései vannak, de a fia boldogságát keresve részt-vesz egy családállításon, ahol pontosan napvilágra kerülnek azok a valós lelki kapcsolatok, amelyek olyan erősen kötik őt a fiához.
A családállítás rámutat, hogy nemzedéki örökségről van szó, hiszen az anya családi viszonyaiban is 3 nemzedékre visszamenőleg vizsgálva kiderül, hogy van egy nagypapa aki ki lett zárva a családi közösségből és a hölgy még gyerekként, unokaként szolidáris lelki kapcsolatba kerül a nagypapával, akinek a problémáját tudattalanul átveszi, ezáltal a nagypapát láthatatlanul visszaemelve a családi lelki közösségbe.
Egy család nem tud szétszakadni. Ha mégis akaratlagosan megpróbálják a családtagok szétszakítani, a kizárt családtag lelki konfliktusai, szenvedése a következő nemzedék valamely tagjában újból és újból előfordulnak, mindaddig, amíg a családi kötelék helyre nem áll, amíg vissza nem fogadják.
A családi viszonyok sorsot teremtenek tehát az egyén számára, és múltbéli nemzedéki problémákat újból és újból elszenvednek, átélnek, beemelnek a családi köztudatba, emlékeztetve a családot a múltban elszenvedett sérülésekre.
A Biblia egyszerűen fogalmaz: Amit az Isten egybe szerkesztett, ember szét ne válassza...
Érdemes hát felfigyelni mindazokra a jelenségekre, melyek dominánsan a figyelmünk elé kerülnek rendszeres gyakorisággal, és az ilyen jelenségek mögött sejtsünk családi eredetű nemzedéki problémát.
Ha pedig a problémára megoldást is szeretnénk találni, mindenképpen javasolt egy családállítási alkalmon részt-venni.
de kár, hogy lájkolni ne mlehet, Hoxa..kéne egy megalájk jel, meg kacsintás is..
:)
Azért nem írom itt, mert túl hosszú.
2 oldal word doksiban összefoglaltam az ezzel kapcsolatos véleményemet hiteles források alapján.
Ezért nem nyomom ide.
Azt mondom a kérdezőnek (hozzászólás no.1),
hogy felejtse el, baromság!
Tök kóklerség!
Ha érdekel, hogy miért, priviben részletezem.