Csak én érzem ezt bajosnak? (beszélgetés)
Látod, mi is erről beszélgettünk! Tök gagyi volt minden, de legalább eredeti! Ezt soha nem fogják megérteni a mostaniak! De talán még azt a szót sem használnám, hogy gagyi! Egyszerűen csak nem kiforrott!
Rövid az élet! Pikk-pakk elszáll az a 10-20-30 év! ☹️
A gyerekek nem felnőtt szemmel nézik a meséket.
A Tom és Jerry is csupa agresszió, folyton püfölik egymást, de nem úgy jön le egy gyereknek.
Vannak ennél bőven rosszabb mesék ilyen tekintetben is.
sziasztok!
Nos az van, hogy 13 és 10 éves lány unokatesóimmal ma megnéztük az Aranyhaj című Disney mesét. Soha életemben nem láttam még azelőtt amúgy 23 éves vagyok már, és én az a korán érő típus voltam szóval 14 éves korom után kinőttem ezekből. Én utoljára ott tartok az ilyen gyerekeknek, lányoknak való mesékben hogy van a "hercegnő-szőke herceg" páros, a hercegnőnek rossz élete van, de aztán jön a királyfi, és megmenti. Valahogy ezt hittem az Aranyhajra is, és az eleje még stimmelt is abban, hogy ugye a gonosz boszorkány elrabolta őt. Azt hittem majd a kastélyból jön egy királyfi, aki megmenti. Mert amúgy az eredeti mesében úgy emlékszem ez van. erre teljesen borult a sztori, és azt vettem észre, hogy a film közepén az unokahúgaim a körmüket rágva szurkolnak a főhősnek, aki nemcsak hogy nem herceg, de: bűnöző, tolvaj, hazudott, lopott, nem mellesleg bunkó és még beképzelt is. És persze, tudom én hogy ez csak egy mese és nem kell a valósághoz mérni, de kiskorunkban a legtöbb kislány az ilyen mesék után rögtön hercegnő szeretett volna lenni, a legtöbb kisfiú meg herceg. És valljuk be ezek hiába nem valós posztok, mégis csak jó volt. Mert a hercegek, és hercegnők a mesékben jók, és így a gyerekek is azok akartak lenni: JÓK. Ez a mese meg azt engedi láttatni, hogy nembaj ha lopsz nem baj ha bunkó vagy, elég egy féloldalas mosolyt villantanod a szőke lányra, és máris a karjaidba veti magát. Én amúgy nem tudom mikor fordult ekkorát a Disney mesék világa de én kicsit aggályosnak tartom ezt. Érdekel a ti véleményetek is. Szerintetek? Mi a véleményetek a hercegnőről a mesében illetve a megmentőjéről?
További ajánlott fórumok:
- Ezt csak én érzem cikinek? Rajtakaptam a párom..:)
- Csak én nem bírok nyitott ablaknál aludni? Úgy érzem magam, mintha nem aludtam volna, testem fáradt és megfázás szerű állapot.
- Mihez kezdjek? Úgy érzem, ez csak rosszabb lesz.
- 4. várandósságom 18. hetében még csak én érzem a babám...
- A munkahelyemen vettek fel a helyemre új személyt, hogy én más munkákat kapjak. Csak én érzem rossz előjelnek?
- Aljasságnak érzem, hogy megmondtam neki. Így már nem csak...