Crohn betegség (beszélgetés)
nem feltétlenül.
tavaly augusztusban a ct-m teljesen negatív lett, szeptemberben colon során rectumtól term.ileumig mindenhol volt gyulladás, novemberben pedig csak a term.ileum volt gyulladt.
ezt most már én nem értem. ha nem ment dokihoz, akkor ki hitt micsodát? :o
a papíron lehet, hogy "crohn?" vagy "crohn susp." volt, ami csak feltételezi.
azt nem értem hogy neki 7 évig kb azthitték h van,.vagyis eddig nem ment dokihoz már merr eleve azt sem hitték hogy valami baja van.
akkor miért irta a doki a papirra h chron mert tökre gyullat stb és a müszertt sem tudta végig vinni?????
a vastagbélnek nálam sincs semmi baja.
mit nem értesz ezen?
ja egy érdekesség van egy bnöm aki elvileg Chronos de már évek ota,tükrözést sem tudtak neki csinálni végig mert hogy bevan gyulladva,felment pestre egy feltötéses kontrasztos akármire,ott meg kijött h a vastag bél jó.. ezt nem érti,énsem.
vékonyat persze ott sem néztek..
szép napot!
bejelentkezem. vagyok, élek... vágom a centit a szerdai orvoslátogatásig :) jobban várom, mint a karácsonyt :Đ
hasfájás reggelente továbbra is megvan, de januárig kihúzom vele (ha már így van augusztus óta). majd akkor csak mond rá valami újat MT. remélem.
Szia Melinda!
El kéne végeznem ilyen könyvelős tanfolyamot hozzá,mert nagyon nem konyítok hozzá.....
Azért köszi a tippet.
Nekünk cicánk van,én szoktam fűrdetni.....
Amig pici volt könnnyebben ment a feladat,de most már akkora mint egy kisebb kutya.....
és fél hosszú szőrű perzsa,mi lenne,ha hosszú szőrű lenne....???
Van speckó samponja,olyan,mint nekünk embereknek a 2 in 1 sampon,tísztít és balzsamoz....
De gondolom,nem kell vázolnom,te vágod ezeket a kutyáid révén......
Most nem emlékszem,van-e Marcipánról fent képem az adatlapomon,de ha nincs majd teszek fel.....
Kellemes kutyus ápolást!
Ha lesz időm ma Marcipánt én is megfűrdetem......
Szép napot mindenkinek!!!!!
Youlcsi!Helyzet?Hogy vagy,Aranyos????
Szia E D!
Ha jó akkor lehet felőlem drága is és magán is. :) Üzenetben küldd el légy szíves az elérhetőségét! Előre is köszi!
Nem most lesz hogy felkeresem, de jó ha elteszem talonba. :)
D-D, megértelek, az ügynökösdi szerintem sokaknak nem való, sőt. A bedolgozós munka meg háát, tudom ezt is milyen. DE lehetne egy könyvelőnek besegíteni számlákat rendezni vagy hasonlót, van ismerősöm aki pl ezt egy volt bnőjével csináltatja meg. Ilyen irányban is keresgélhetnél. :) Egy próbát ez is megér!
Most készülök rendbe kapni a kutyákat, kettőt ma, kettőt holnap. Jó kis program, szépek lesznek és illatosak. :) Másra úgysem jó ez az idő, velük meg szeretek bíbelődni.
Sziasztok, jó reggelt!
Kedves Melinda, ha gondolod megadhatom az orvos elérhetőségeit, de az az orvos magán praxist folytat, szóval elég drága :(
Szia Melcsi!
Dehogyis nem!Csak már egy-kettőnél befürödtem:fizess be csak 1.500-at,fizess be csak 2.000-ret,aztán tízesres nagyságrend lett belőle,de munka az nem.....
Nagyon nehéz kifogni.
Az ügynöki meló kilőve,én nem arra születtem.
Unatkozni,nem unatkozom,mert van tenni valóm a két gyerek mellett,bőven........de a lovetta is jól jönne.
Majd nézegelődöm,hátha.
Ma reggel úgy keltem,hogy fájnak a fogaim.
Mert sz@r is lett volna,ha néhány nap után nem fáj megint.......nagyon unom.
Mindenkinek szép napot!
Jó reggelt!
Nem volt itt keveset, kb 6 órát. Én a hugival jóban vagyok, csak az esett rosszul, hogy engem ugráltatott volna. Most már tudom azért mert igazán nem tudta mi is a "bajom", most már látta, hogy nem vagyok abban az ugrálós passzban. :) Bár megjegyezte tök jól nézek ki, végre valaki aki nem lehúzott.
Egyébként van egy bátyánk is, na vele semmiféle kontakt nincs, bár tegnap mesélte tesó, hogy valamiféle májbetegsége van.
Most éjjel is alig aludtam, valahogy nem megy ez mostanság, éjjel 3kor olvastam, alig aludtam pár órát de az sem volt jó. :/ Ma pedig aktivizálnom kellene magam, sok a dolog.
D-D, nem gondolkoztál valamiféle otthon végezhető kis munkán? Lehet jót tenne, lefoglalna, kis pénz és kevesebbet kattognál a semmin. A tesód felé is próbálj meg nyitni, legyél te az okosabb, írj neki pár kedves szót és nézd meg mi történik. :) Nálam most furi módon távoli vagy lazának mondott ismerettségek, barátok tűnnek fel, olyan jó levelezni velük meg csak úgy. :)
Szép napot nektek!
Na,látod,Melcsi,azért csak rád nyitotta az ajtót!
De jó!
Még,ha esteleg nem is sokat,de együtt voltatok és jól éreztétek magatokat.
Hmmmm.Most irigyellek mert én fasírozottban vagyok a húgommal,és tudom a harag nem jó dolog,de ezért ő tett,hogy így legyünk.......
Ezért félek is egy kicsit az ünnepektől.
Én is sokat vagyok egyedül,vagyis a kiscsajommal,de ő még pici nem érti a dolgaimat,meg nem a gyerekeimre tartozik.
Párom dolgozik látástól mikulásig,úgyhogy ha vége a melónak akkor vagy pihen,vagy kikapcsolódik,vagy velünk van,változó.
Végül is gályázik,elviseli a sok hülye,rigolyás embert egész nap,még én is traktáljam????
Jó,ha gáz van,mellettem van,de nem nyöszöröghetek mindig neki.....
Hmmmm,ez van.
Szép estét mindenkinek!
Sziasztok!
Most ment el a tesóm, csak befutott ma végre. :) Jókat nevetgéltünk, aztán kibulizta hogy levágjam a haját így egy klassz séróval távozott. :) Imádta a kutyáimat és viszont, jó kis pörgés volt... most megint csend van, nem szeressek egyedül lenni.
E D, mi nem lakunk olyan messze egymástól és gondolom te sem a világ végére jársz ehhez a szuper pszihóemberhez, megírhatnád az elérhetőségét, megköszönném! :)
Edmond!
nem gáz, ha az embernek segítség kell :) sztem nincs rajta mit szégyellni... vsz nekem is jót tenne, de valahogy elindulni nehéz... ha arra rászánnám magam, nem hiszem, hogy később gondot okozna.
csak hát itt is meg kell találni azt az embert, akiben maradéktalanul megbízok... legyen az akár pszichológus, akár pszichiáter (megjegyzem, én az utóbbit jobban preferálnám... :))
Hát,épp azért,mert a nőgyógyinál le kell vetkőzni,a agyfűrkésznél nem :-)
Hát, én ennyire nem szoktam a nődokimmal belemenni a TMába,igyekszem rövidre fogni,minden oké és lépek is.Hmmmm,én ilyen vagyok.
Fogorvos,meg nődokihoz olyan nehezen megyek el.
Edmond:sz.tem is van összefüggés.Az egyik dokim mondta,mikor tavaly kértem tőle tanácsot,hogy nem egy Crohn beteg jár pszichológushoz.Nem mindenki emészti meg a dolgot,vagy pl.fogadja el annyira könnyen,én sem.Van aki szimplán azért megy,hogy a stressz ellen tegyen valamit,hogy jobban kezelje,aminek mint tudjuk nagy szerepe van ez a betegség jó-és rossz időszakaiban.......
Sok ember titkolja,hogy pszichológushoz jár,pedig nem kéne.A mai világban nem.
Ez az orvos,akiről az előbb írtam,pl.azt is írta,hogy az egyik külföldi országban majdnem minden második-harmadik ember jár pszichológushoz,ahol ez egyáltalán nem szégyen.
Nálunk ez az elmaradottságot is jelzi,hogy még sokan nem merik ezt felvállalni,véka alá rejtik.
Egyébként meg megnéznék egy olyan embert,akit pl.nem ér stressz,minden simán,elsőre,tökétetesen megy,nincsenek problémái,nehézségei.Ilyen ember nincs,vagy titkolja a bajait.
Egyébként a politikusok,az orvosok,a felső vezetők,az ügyvédek ...stb.is járnak,csak jól titkolják......
Sziasztok, Jó reggelt
Most ugrik a majom a vízbe. Be vallom nektek, hogy nekem van egy pszichológusom, akihez rendszeresen jártam, járok. És baromi sokat segített nekem.
Az igazság az, hogy nem igazán mernek az emberek erről beszélni, mármint a pszichológusról, mert akkor sokan hülyének, bolondnak nézik. Pedig ő sokat segíthet. Nekem nagy szükségem volt rá a kezdetek kezdetén. Ezért is bátorkodtam azt mondani nektek jó múltkorában, hogy van összefüggés a stressz, lelki dolgok és a Crohn között.
"Én ezen nem aggódnék, ha a pszichológusommal összefutnék, azon inkább, ha a nőgyógyászommal. . . . . . . . "
ezen mosolyogtam... csak nem tudom, miért is :Đ
amúgy jó reggelt!
engem azért zavarna a dolog, mert kényelmetlenül érezném magam, hogy pl tegnap még arról beszéltünk, hogy nekem milyen sz@r, aztán meg holnap nekiállok munkavédelmi oktatást tartani a dokinak.
ez anno a gasztrósnál is nagyon kellemetlen volt... egyik nap még megnézem, hogy pl van-e valami gond a rendelőben, másik nap meg ott fekszem pucér s*ggel :) igaz, egy idő után hozzászoktam a gondolathoz, de azért örülök, hogy másik orvoshoz, másik városba kerültem.
egyébként érdekes, hogy a nőgyógyásznál ez a dolog abszolút nem zavar... sőt: vele tök simán leállok az udvaron megbeszélni, hogy éppen mi a nyígom... jó-e a szex... :Đ meg ilyenek...
Sziasztok!
Még egy nagyobb városban is nehéz megtalálni ezt a fajta szakembert szerintem.
Én jártam egy hapsihoz,sztk szinten,azaz ingyenesen,de olyan kérdéseket tett fel mint egy dilisnek,felírt néhány gyógyszert,mondnanom sem kell,jobban nem voltam tőlük,ellenkezőleg.
Aztán maszekban egy nőhöz,eleinte két hetente,aztán havonta,de elkért 5000-ret egy órára,aztán abban az egy órában én beszéltem,elmondtam neki mi bánt,néha kérdezett,meg ő is gyógyszert írt fel,amitől nem voltam jobban.......úgyhogy hozzá sem járok már tavaly óta.Nincs 5000-rem,sajna most fogorvosra is kéne.......
Egyébként az már nem olyan,ha betegnek tekintenek,olyan sablonszerűen végzik a dolgukat....
Én sem találtam meg az erre alkalmas embert,akinek azon felül,hogy elmondom mi van veled,fel is fogja,hozzád szól,nem csak a rutin kérdéseit......aki meg is érti miről rizsálsz....
Ez a nő majd' elaludt egy ilyen óra alatt,de néha majdnem én is.
Én többet szeretnék azon felül,minthogy egy órán át beszéljek,majd kezemben egy vénnyel távozzam.
Ezekről az ezoterikus dolgokról nem tudok semmit,ti?Gondolom oda is borsosan kell fizetni.
De ha van értelme......????
Egyébként,igen,ők is orvosok,nekük is titoktartás kötelező...
Én ezen nem aggódnék,ha a pszichológusommal összefutnék,azon inkább,ha a nőgyógyászommal........
Sziasztok!Szép napot!
Én sem a Crohn miatt gondoltam, hogy bárkinek is szüksége lenne rá. Egyszerűen kinek miért. Nekem sem, hogy mert kirángat bármiből is, de már régóta gondolkodom, hogy felkeressek egy "olyan" személyt aki megadná a löketet, hogy változtassak, merjek változtatni. Egyedül hülyére tudom magam tirpórdni hogy hogy is legyen.
A te esetedben meg csak azért javasoltam mert mint írtad nem akarsz vele találkozni nap mint nap és cink. Bár nem tudom, az is egy doki és titoktartás meg minden. Bár nem egyszerű eldönteni, ha találkozol vele minden nap és házon belül az is más.
Jó éjt!
melinda!
én igazából konkrétan pszichiáterre gondoltam. csak nem szeretnék olyanhoz menni, akivel utána nap mint nap összetalálkozom (ja, csak másra meg se idő, se pénz :s)
nekem nem a crohn miatt kellene, hanem mert minden összejött... szóval nem azt várnám, hogy majd a tünetek enyhülnek, hanem azt, hogy kirángat ebből a semmilyen állapotomból.
a gond az, hogy elképzelni sem tudom, hogy egy vadidegennek beszéljek olyan dolgokról...
Sziasztok.:) Ma megvolt a labor, persze szétment a vénám, most már itt is kék vagyok. :D Tojni rá, majd elmúlik, bár jóideig fájt is. Hát már nagyon vészesen közeledik az a szerda, uhh, :/
Nos, én is gondoltam már valami mentális támaszra hogy finoman fogalmazzak. Elegem van a környezetemben lévőkből, jajj hogy vagy de szarul nézel ki de hát beteg vagy (és itt írja a szakirodalom, hogy ne legyen betegség tudatunk) vagy a ha pozitív társaságra vágysz gyere el hozzánk. Á nem ő jön és pozitívkodik, majd menjek és kuncsorogjak egy kis pizitívért vagymi. Ez nekem ferde. Nem a pozitívra van igazán szükségem hanem másra. Honnan is tudná mi kell nekem. Olyan emberek társaságát keresem akik nem tudják mi van velem vagy aki tudja is de jól áll hozzám.
Egy ezoterikus emberke nem lenne jó nektek? youlcsi? Az mégsem kórház és psziho sem. Hátha...
Ma egy kicsit kirándultam is, eljátszottam a gondoltattal hogy már nem itt lakom és milyen is lenne az életem ott... jó volt nagyon. :) A nap is sütött, óhh.
Szép estét nektek!
Ui: nem az ágy dobott ki reggel, egész éjjel max 3 órát hunytam, így alakult. Hát lestek is a kutyákok, hogy már 5kor kaja van. :D
Hát, volt egy ideig,jártam magánba,de 5000-ret két hetente nem tudok megengedni magamnak,és amiket felirt antidepresszánsokat,én nem éreztem magamat tőlük jobban ellenkezőleg.Legkiismeretefúrdalásom volt,hogy miket szedek,s közeben ugyanúgy robbantam mint egy bomba.
Sajnos,ez a crohnnal együtt jár,hiszem már az hogy nem normális életvitelt folytatunk azzal,hogy a nap felét wc-re járással töltjük,stb.a vele járó gondok......
Tudom,hogy ez így nem oké.
De nálam minden ősszel vannak problémák,a crohn miatt is,akkor erősödnek a tünetek is,meg lelkileg is ez a begubózódás.......
S nehezen élem meg a problémákat.
Próbáltam már citromfű teát,meg gyógynövényes készítményeket is,de mint halottnak a csók.
Rendesen össze kéne magamat kaparom,csak nehéz.
Most ismét sok van rajtam,de ez hosszú is,meg nem ide való.Próbálom erős lenni a gyerekek miatt,de nem mindig megy.Hmmmm,ez van.
D-D!
nem kerámia, hanem porcelán :)
komolyra fordítva a szót:
nem gondolkodtál még azon, hogy orvosi segítséget kérj? mert amit leírsz, nagyon nem oké. és az a kisebb gond, hogy a fogaid tönkre mehetnek tőle (nem csak a nyomelem-hiány miatt, hanem mert nem arra van kitalálva a fogzománc, hogy elbírja a gyomorsavat)...
nekem elég régóta motoszkál a fejemben, hogy elkelne a háznál egy pszichiáter... csak hát kisváros kiskórházában dolgozom... és nagyon kellemetlenül érezném magam... arra meg nem futja, hogy máshova utazgassak magánba :s
Hát,jó korai voltál....
Kivetett az ágy?
Ne búsúlj a tesód miatt,együtt érzek veled.
Bár ennek az topicnak nem ez a téma köre,de én sem vagyok puszipajtiban vele,sajna.
Sajnos más ok miatt.
Na,ilyenkor látszik ki van mellettünk.......
Nekem sem zajlanak esemény mentesen a napjaim,bár néha tényleg jól jönne egy kis nyugi.
És sajna,mostanában én is roppant nehezen veszem az akadályokat.
Úgy érzem mély gödörben vagyok,csak kaparok,de nem jutott feljebb.....
És nem sokára karácsony.....
Jó lenne,ha helyre állna a családi béke.
Egészségügyileg, már fel sem veszem a bajaimat.
Pedig azt is tudom,először a fejemben kéne rendet raknom,aztán talán javulnék.....
Egy ideje, párom is észre vette már,ha nagyon padlón vagyok,akkor elhúzódom a legkisebbik helyiségünkbe,és átölelem a kerámiát..../vagy hogy szoktad írni,Youlcsi?/
És egyre sűrűbben.
Már megfordult a bulémia a fejemben,hogy oda már csak 1 lépés,ha még ez nem az??,....nagyon is lehetséges......de szerencsére még nem minden napos,mégis számomra is ijesztő,hogy így böjtölök.
Ahogy Dantes írta:küzdök a szervezetem ellen.
Nem hiányzik a crohn mellé,de akkor abban a helyzetben olyan,mint pl.amikor a dohányos rágyújt.....csak én kipakolom a kaját.
Már lelkiismeretfúrdalásom van evés után,és tűrtőzetnem kell magamat,hogy ne sétáljon vissza a finom kaja.Enni sem eszem jó ízűen,és zavar,ha van a hasamban valami,ezért de. nem is eszem semmit.Ez nem jó,mert közben siránkozom,hogy romlanak a fogaim,mert nyomelem,pl.ca hiányom is lehet,meg pár kilót még elbírnék......
Félek,hogy a sok stressz még a bulémiát is kihozza.
jó reggelt népek!
tiszta szomorú vagyok... csönd van az irodában... már csakazértsem kapcsolom be a rádiót :s
További ajánlott fórumok:
- Szenvedély betegségek felsorolása
- Van-e valami betegséged és tudod-e a lelki okát?
- Szülni valamilyen autoimmun betegséggel
- Pszichés betegségeimmel nehéz élnem a felnőttek életét 44 évesen. Sokat szenved a lelkem. Fel sem növök talán soha?
- "A lélek nyelve: betegség"
- Az NKE » NKE-RTK » bűnügyi igazgatási [bűnügyi nyomozói] szak esetén a crohn betegség kizáró ok lehet?