Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Citromlekvár recept

Citromlekvár recept

A Citromlekvár hozzávalói:
1 kg citrom
40 dkg cukor
1 kávéscsésze víz


A Citromlekvár elkészítési módja:
Meghámozzuk a citromot úgy, hogy a fehér részétől is megszabadítjuk. 3 napig vízben kell áztatni, naponta 2-3-szor cserélni a vizet. Ez idő eltelte után egész apró darabkákra felvágni a citromot, kidobni a citrommagot belőle. Tegyünk fel egy labosba 1 kávéscsészényi vizet, bele a cukrot, és kb. 5-10 percig kevergetés mellett főzzük. Utána beletesszük a feldarabolt citromot, és addig főzzük, amíg kész lesz. Lehet egy kicsit hígabbra is hagyni, mert utána még úgyis szilárdul egy kicsit. Nekem kb. fél órát tartott a főzés. Ezek után lehet üvegbe tölteni. Nagyon finom savanykás, édes és kesernyés íze van, a benne lévő citromdarabkákat pedig kifejezetten jó rágcsálni.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A citromlekvár elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook