Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Pomelolekvár recept

Pomelolekvár recept

Elkészítési idő 60 perc

A Pomelolekvár hozzávalói:
1,5 kg pomelo
125g pomelohéj
1/4 liter cukor
15 g citormsav
225 g folyékony zselészer


A Pomelolekvár elkészítési módja:
A gyümölcsöt forró vízben megmossuk, lereszeljük, a héját vékonyan lehámozzuk és kis csíkokra vágjuk. 125 g héjcsíkot 15 percig vízben főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A gyümölcs húsát a fehér héjtól is megszabadítjuk és péppé törjük. A héjcsíkokat a főzővizzel ( összesen 350 g legyen ) a cukorral és a citrommal együtt a gyümölcspéphez adjuk és keverés közben felforraljuk. 10 percig főni hagyjuk. Azután a folyékony zselészert belekeverjük és ismét felforraljuk. A kész lekvárt üvegekbe töltjük és azonnal lezárjuk.

Sütémenyekbe nagyon finom, igazi pikáns ízt ad neki.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A pomelolekvár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook