Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » UPDATE diétás ételek receptjei » Cheesecake -sajt torta(epres) (update1-2) recept

Cheesecake -sajt torta(epres) (update1-2) recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Cheesecake -sajt torta(epres) (update1-2) hozzávalói:
alap:
-12-14darab zab keksz
- vaj
vagy
- zabpehely
- édesítő
- pici tej
krém:
-500gr light krémsajt
-fél pohár tejföl plusz 1 kis dobozos cukormentes epres joghurtot is tettem bele
-édesítő ízlés szerint
-1tk. vanília aroma
-400gr eper
-pici cukormentes eperszörp(ez elhagyható, de az ír eper íze nem olyan otthoni, szóval muszáj volt rá segíteni az ízre:)
-3 tojás


A Cheesecake -sajt torta(epres) (update1-2) elkészítési módja:
24cm-es tortasütő formában csináltam, általában kisebben szokták, de nekem olyan nincs, ez viszont kapcsos, így könnyen lehetett a végén tálalni:) alap: kb 12-14darab keksz, otthon azt hiszem a győri zabkekszet szokták javasolni.azért is jó mert omlós és gyakorlatilag kézzel össze morzsoltam:) olvasztok vajat, és összekeverem ezzel a keksszel, csak annyi vaj kell, hogy úgy látszódjon hogy "befogja" a kekszet, aztán ezt beletettem a sütőforma aljára és kézzel jól lenyomkodtam, vékony kis réteg lett, kb 1 ujjnyi. U1-es részt is csináltam próbából egész jó lett:) itt zabpelyhet kicsi tejjel, folyékony édesítővel összekevertem és ezt nyomkodtam az aljára. nem kell sok tej, csak tényleg annyi hogy úgy benedvesedjenek a szemek. Egy tálba teszem a krémsajtot, a joghurttal, tejföllel, tojással, édesítővel vanília aromával elkeverem, habverővel vertem fel, hogy krémes legyen, majd bele vágtam az epret, és ezt tovább vertem habverővel,. én úgy csináltam hogy hagytam benne pici eper darabokat is, de ízlés kérdése. na ezután az itteni eper miatt még elbírt volna egy kis epret, de nem volt, így kb egy teáskanálnyi eperszörpöt tettem bele. Ráöntöttem a kekszes alapra, a tortaformát bevontam kívülről alufóliával és egy mélyebb tepsibe tettem amibe forró vizet engedtem annyira, hogy pár centi vízben legyen. Előmelegített sütőben kb 180fokon 50 percig sütöttem. Eddigre úgy látszik a tetején hogy megdermed, nekem picit meg is repedt, ha kihűl pedig teljesen össze áll. pár órát hűtőben is kell utána hűteni.

Zabpelyhes alappal teljesen U1-esre varázsolható, de persze az igazi keksszel készül. Nekem csak ilyen reggeli zabpelyhem volt itthon, így azt használtam,abban volt pár mazsola, nagyon jó lett úgy:)

KÉp a naplóm 69. bejegyzésénél.


Kategória: UPDATE diétás ételek receptjei


A cheesecake -sajt torta(epres) (update1-2) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook