Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Bulguros lencse recept

Bulguros lencse recept

Elkészítési idő 70 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Bulguros lencse hozzávalói:
2 doboz lencsekonzerv,
15 dkg bulgur,
2 db vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
1 db csípős zöldpaprika,
1/2 dl vörösbor,
1 dl paradicsomlé,
1 ek. mustár,
2 ek. mogyoró olaj,
1 ek. napraforgó olaj,
1 ek. sült sertészsír,
1 ek. darált sózott paprika (nem erős)
Ízlés szerint fűszerek:
patikasó, őrölt kömény, őrölt színes bors, fűszerpaprika, morzsolt majoránna, babérlevél, petrezselyemlevél


Bulguros lencse

A Bulguros lencse elkészítési módja:
A hagymákat megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. Majd a zsiradékokon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát és pár percig pirítjuk. Ezután hozzáöntjük a bort, a darált sózott paprikát és a fűszereket. Keverünk rajta néhányat és mehet bele a megmosott bulgur és 2 dl víz. Lefedve kis lángon néha megkevergetve 20 percig pároljuk. Ezt követően leöntjük a lencsekonzervekről a vizet és hozzákeverjük a bulguros alaphoz. Ekkor még ízesíthetjük és ekkor adjuk hozzá a mustárt is. További 20 perc alatt elkészül ez a különleges bulguros lencse. Én Szilveszterkor sült harcsagolyókkal, tintahal karikákkal és rántott halrudacskákkal kínáltam. Újév napján sült sertésoldalast sütök majd hozzá. Jó étvágyat és Boldog újévet kívánok!


Kategória: Főzelékek receptjei


A bulguros lencse elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook